Menno Jansen leidt Crisismanagement-praktijk van Aon

16 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aon heeft Menno Jansen benoemd als nieuwe directeur van zijn Crisismanagement-praktijk. Hij volgt Marco Zannoni op, die begin deze maand formeel aan de slag is gegaan als directeur Nationale Crisisbeheersing en Bewaken & Beveiligen bij de NCTV.

Onder Zannoni groeide de Crisismanagement-praktijk uit tot een team van zestien adviseurs met een uiteenlopende expertise van aandachtsgebieden in openbare orde en veiligheid, cyber, klimaat en terrorisme tot processen als besluitvorming, informatiemanagement en scenariodenken.

In september maakt Zannoni, die sinds 1998 werkzaam was bij Aon, bekend de overstap te maken naar de NCTV, waarna Aon op zoek ging naar een geschikte opvolger “Het is altijd prettig als je de logische opvolger al in huis hebt”, zegt Alex van den Doel, Managing Director van de Global Risk Consulting-divisie van Aon.

Menno Jansen, Directeur Crisismanagement-praktijk, Aon

De 49-jarige Menno Jansen was de laatste drie jaar werkzaam als Manager binnen het Crisismanagement-team en daarvoor bijna tien jaar als Manager Training & Development binnen dezelfde praktijk.

“Menno heeft de laatste jaren succesvol leidinggegeven aan het team en is daarnaast als adviseur crisismanagement betrokken geweest bij tal van grootschalige crisisoefeningen. Meest recent de cyberoefening Isidoor – de grootste interactieve oefening ooit in Nederland georganiseerd”, zegt Van der Doel.

“Daarnaast is hij als vertrouwde adviseur en trainer nauw betrokken bij opdrachtgevers in het openbaar bestuur, de zorg en het bedrijfsleven. Vanuit een achtergrond in management en leiderschap brengt hij onder andere kennis over effectief gedrag in crisistijd.”

Jansen is verheugd over zijn nieuwe rol: “Als de afgelopen maanden ons iets hebben laten zien, is dit dat het belang van crisismanagement onverminderd groot is én blijft. Er liggen grote uitdagingen voor overheden en bedrijven; de volgende fase van de coronacrisiscybercrises en klimaatgerelateerde crises zijn aan de orde van de dag.”

“Maatschappelijke continuïteit en bedrijfscontinuïteit worden steeds belangrijker en de dynamiek rond crises steeds complexer. Op al deze gebieden kunnen we bedrijven en overheidsorganisaties ondersteunen. Onze brede expertise past bij de uitdagingen van nu en ik kijk ernaar uit om daar een bijdrage aan te leveren”, besluit Jansen.