HSO koopt Canadese Microsoft-specialist CRM Dynamics

12 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

HSO, een internationale IT-dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft-technologie, heeft voor de tweede keer dit jaar een overname in Noord-Amerika gesloten.

Met meer dan 1.000 consultants en technologen – actief vanuit 20+ kantoren wereldwijd, geldt HSO als een van de grotere adviesorganisaties die zich toeleggen Microsoft-technologie. Het in Nederland opgerichte bedrijf helpt klanten met het ontwerpen, bouwen, implementeren en draaien van hun applicaties, die gebaseerd zijn op Microsoft Dynamics 365, Microsoft 365 en Microsoft Azure.

Twee jaar geleden investeerde The Carlyle Group (een wereldwijde private equity-groep) in het bedrijf, waarbij de twee partners anorganische groeiplannen bekendmaakten. In de afgelopen periode nam HSO onder meer SAGlobal (januari 2021) en AKA Enterprise Solutions (augustus 2020) over, en slaat nu opnieuw zijn slag op de Amerikaanse markt met het inlijven van CRM Dynamics.

HSO koopt Canadese Microsoft specialist CRM Dynamics

Met de inlijving van de Microsoft-specialist voegt HSO ongeveer 60 consultants toe aan zijn team in Canada, en versterkt het zijn capaciteiten in Microsoft Dynamics en op het gebied van sales, marketing, customer service en buitendienst. CRM Dynamics is een Premier Microsoft Gold partner en – net als HSO – lid van Microsofts elite Inner Circle (bedrijven die hiertoe behoren, vormen de top 1% van de best presterende Microsoft-partners wereldwijd).

“We zijn verheugd om de CRM Dynamics familie bij HSO te verwelkomen”, laat Peter ter Maaten weten, die HSO in 1987 oprichtte tijdens zijn studietijd en nog altijd als CEO fungeert. “Hun expertise en bewezen capaciteiten [meer dan 700 CRM-implementaties sinds de oprichting in 2007] vormen een waardevolle versterking van onze mogelijkheden.”

Voor CRM Dynamics, dat is gevestigd in Ontario, zorgt de krachtenbundeling voor “meer mogelijkheden om grote klanten in Canada te bedienen” en voor “uitgebreidere wereldwijde leveringsmogelijkheden voor het volledige end-to-end spectrum van Microsoft-diensten”, stelt Bill Gardner, Co-CEO van CRM Dynamics.

Vooruitkijkend is de verwachting dat HSO verdere groei en deals zal zien in de komende jaren. Ter Maaten: “We streven ernaar om de toonaangevende wereldwijde leverancier van zakelijke en digitale transformatiediensten te worden door gebruik te maken van het Microsoft-platform.”