Xebia versterkt Agile-praktijk met Tom Siebeneicher

08 november 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijk dienstverlener Xebia heeft zijn Agile-praktijk versterkt met Tom Siebeneicher.

“Na een mooi groeipad bij Campana & Schott was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Xebia biedt de mix die ik zocht. Een people first-cultuur en de ruimte om door te groeien naar een autoriteit”, zegt Siebeneicher over zijn overstap.

Bij Campana & Schott, een Duits adviesbureau (400 medewerkers) gespecialiseerd in business- en digitale transformatie, was hij zes jaar actief, meest recentelijk als Managing Consultant. “Mijn taak was om bedrijven te helpen richting digitale en organisatorische excellentie. Afgelopen jaar verbleef ik in New York voor een wereldwijde digitale transformatie van een farmaceutisch bedrijf, waar ik leidinggaf aan een team van externe Agile-experts.”

Tom Siebeneicher, Consultant, Xebia

Agile loopt als een rode draad door Siebeneichers loopbaan. Ook eerder in zijn carrière bij Siemens en Daimler kwam hij in aanraking met de methodologie. “Terwijl bedrijven elke dag betere resultaten proberen te behalen, trekken hun mensen vaak aan het kortste eind. Agile, plus een framework dat bij jouw business past, helpt een gemeenschappelijk doel dienen. Dit heeft een positieve impact op iedereen.”

Door frameworks feilloos aan bedrijfsbehoeften aan te passen, het voortdurend evalueren van de situatie en het toepassen van de geschikte methoden van Scrum via SAFe tot LESS helpt hij organisaties Agile omarmen. “Mijn specialisatie ligt vooral op het gebied van het begrijpen van de organisatorische uitdagingen en het helpen van de mensen om de juiste beslissing te nemen”, licht Siebeneicher toe.

Over zijn eerste maand bij Xebia zegt de kersverse Agile Transformation Consultant: “Ik heb zoveel geweldige mensen ontmoet die hun kennis graag delen en mij hielpen me welkom te voelen. Dit, in combinatie met nieuwe professionele uitdagingen bevestigt dat ik de juiste stap heb gezet.”

Xebia werkt in ons land voor bekende namen als Bol, Heineken, Unilever, Philips, ING, Picnic, Ahold, Schiphol en Transavia.