OC&C Strategy Consultants keert terug in Nederland

01 november 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Vijf jaar nadat het Benelux-team zich aansloot bij EY-Parthenon, is het team nu grotendeels weer teruggekeerd naar OC&C Strategy Consultants.

“We zijn verheugd om de activiteiten in de Benelux te hervatten – het is een geweldige erkenning voor onze focus op strategische advisering en de ontwikkeling die we de afgelopen haren hebben doorgemaakt”, zegt Will Hayllar, de Global Managing Partner van OC&C Strategy Consultants.

Toen het Benelux-kantoor zich in september van 2016 aansloot bij EY-Parthenon, opereerde OC&C Strategy Consultants als een netwerk van lokale partnerships. Sindsdien heeft OC&C Strategy Consultants de transitie gemaakt naar een volledig geïntegreerd model, wat betekent dat de kantoren naadloos samenwerken en op financieel vlak als één geheel opereren.

OC&C Strategy Consultants keert terug in Nederland

De firma heeft in de onderliggende periode ook kracht bijgezet als het gaat om belangrijke kernwaarden als onafhankelijkheid en de positionering als een ‘pure-play’ strategy consulting boutique (veel van OC&Cs concurrenten zoals McKinsey, BCG en Bain zijn met hun dienstverlening uitgewaaierd naar andere werkgebieden). 

De aangescherpte strategie heeft zich de afgelopen jaren bewezen, merkt Hayllar op. “Sinds 2015 zijn we meer dan verdrievoudigd, vooral door organische groei en één nieuwe partner (Long Term Partners in Italië).”

Winnende formule

“Onze winnende formule is gebaseerd op onze sterke focus op strategy consulting, het vermogen om naadloos grensoverschrijdend samen te werken met onze klanten en onze toewijding op het ontwikkelen van onze mensen. Deze benadering vormde een belangrijke aanleiding voor het Benelux-team om zich weer aan te sluiten, dit keer volledig geïntegreerd in onze wereldwijde organisatie. We zijn zeer verheugd hen opnieuw te mogen verwelkomen”, aldus Hayllar. 

Marc van der Goot, Benelux Managing Partner en een van de vijf partners die overstappen naar OC&C Strategy Consultants, geeft aan: “We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de verdere groei en het succes van OC&C als de premium strategy consulting boutique, binnen een landschap waarin de meeste andere kantoren kiezen voor een multi-services aanpak.” 

De vier andere partners die toetreden zijn Bram Kuijpers, Irvin Faneyte, Teun van der Zijden (zij zijn alle drie werkzaam geweest bij OC&C alvorens zij destijds de overstap maakten naar EY-Parthenon) en Hans Boezel (ex-Kearney). Zij worden vergezeld door een team van meer dan 40 consultants.

“Het Nederlandse team sluit nauw aan bij de wereldwijde praktijk van OC&C. Ze beschikken over uitgebreide sectorexpertise op het gebied van onder meer consumentengoederen, retai en technologie”, zegt Hayllar. 

500+ consultants

Met het Benelux-team aan boord komt het wereldwijde personeelsbestand van OC&C nu uit op meer dan 500 consultants, waaronder 75 partners. Hayllar: “Wij positioneren ons als een boutique en proberen niet de grootste te zijn. In plaats daarvan richten we ons op het leveren van hoogwaardig advies op maat en zijn we de nummer één thuisbasis voor strategietalent.” 

“We zijn bijzonder verheugd dat we de kans hebben gekregen om ons weer aan te sluiten bij OC&C.”
– Marc van der Goot, Benelux Managing Partner bij OC&C Strategy Consultants 

De Britse topman van OC&C Strategy Consultants is optimistisch over de ontwikkeling van het strategy consulting-landschap. “Met zoveel fundamentele verandering, die bovendien wordt versneld door technologie, is er een sterke behoefte aan strategisch advies en toekomstbestendige businessmodellen. Het is een zeer interessante tijd, waarin we onze klanten op weg helpen naar een succesvolle toekomst”, aldus Hayllar.

Ondertussen richt het overgebleven team van EY-Parthenon in de Benelux zich in navolging van de carve-out op de wederopbouw. Wereldwijd telt het strategy consultancykantoor meer dan 6.500 professionals en 750 partners. In het laatste boekjaar van EY was EY-Parthenon de snelst groeiende business unit van het bedrijf, met een groei van 20% in fee-inkomsten. 

Vorige maand nam EY-Parthenon CMA Strategy Consulting over, waarmee het teams in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk toevoegde.