Een voorstelrondje langs de nieuwste lichting bij Student Consultant

25 september 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultant is met een vliegende start aan het nieuwe studiejaar begonnen. Elf jonge consultants hebben zich in de zomermaanden verbonden aan het studentenadviesbureau. Na eerder al een batch van vijf kersverse consultants te hebben verwelkomd, volgt nu een introductierondje langs de overige zes professionals.

Alex Wegh volgt momenteel de Bachelor Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in het vakgebied data science, maar ook andere onderdelen van AI zoals robotica wekken zijn enthousiasme. Door de vele opdrachten in groepsverband bij zijn studie is hij gewend aan het werken in teamverband en is hij communicatief vaardig. Als consultant kan hij veel toevoegen aan bedrijven die IT-oplossingen nodig hebben, of simpelweg behoefte hebben aan een vernieuwend perspectief van buitenaf.

“Door de combinatie van kennis die ik tijdens mijn bachelorstudie AI en de trainingen van Student Consultant op doe, kan ik voor bedrijven veel betekenen wanneer er behoefte is aan een nieuw perspectief.”

Jelle Verbakel volgt momenteel de master Complex Systems Engineering and Management aan TU Delft. Hiervoor heeft hij de bachelor Industrial Engineering aan TU Eindhoven met genoegen afgerond. Hij heeft zijn scriptie geschreven over de invloed van de implementatie van handscanners in het verkoopproces in een technische groothandel. Verder is Jelle naast zijn bachelor onder andere actief geweest als burgercommissielid in de Gemeente Meierijstad.

“Student Consultant biedt mij de kansen om mijn kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk en deze te verbreden en verbeteren.”

Max van der Heijden volgt momenteel zowel de bachelor International Business Administration als de bachelor Artificial Intelligence. Tijdens zijn studie is hij ook actief aanwezig in zijn vereniging als bestuurslid en lid van meerdere commissies. Door deze brede opleidingen heeft hij interesse in een breed assortiment aan onderwerpen, zoals finance en marketing, maar ook data science en statistiek. Deze brede studie zorgt dan ook voor zijn interesse in het consultancyvakgebied, aangezien hier veel verschillende onderwerpen aan bod komen waarbij vaak een groot spectrum aan verschillende skills nodig is.

“Als consultant ga ik binnenkort graag aan de gang met een breed scala aan problemen, zodat ik al mijn theoretische kennis kan toepassen in de praktijk en tegelijkertijd mijn soft skills verder kan ontwikkelen.”

Mehmet Katranci volgt momenteel de master Strategic Management aan Tilburg University. Hiervoor heeft hij de bachelor International Business Administration met genoegen afgerond. Tijdens zijn bachelor heeft hij een jaar in het bestuur van ISAT gezeten waar hij een rol had als marketing & PR manager. In zijn tweede jaar is hij een eigen kledingmerk begonnen met als doel polarisatie in politieke discussies te verminderen en open-minded discussies aan te wakkeren. Zijn interesse in consultancy stamt af van zijn verlangen naar het toepassen van theoretische kennis in de praktijk en de variatie in zijn werk.

“Student Consultant biedt mij de mogelijkheid om ervaring als consultant op te doen en een netwerk op te bouwen. Het werk is niet alleen iets wat ik leuk vind, het is een boost voor mijn carrière na mijn studie.”

Sybe Bouman studeert International Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens deze studie ontwikkelt hij een zeer brede bedrijfskundige kennis, met de focus op het internationale bedrijfsleven. Sybe heeft een passie voor Strategie en Finance, maar zijn interesse is zeer breed. Na het begeleiden en adviseren van een start-up uit Singapore en zijn studievereniging STAR op het gebied van innovatie geadviseerd te hebben, is zijn interesse in consultancy enorm gegroeid.

“Als consultant kan ik alle academische kennis die ik opdoe bij mijn studie International Business gelijk toepassen in de praktijk. Daarnaast leer ik veel van mijn mede-consultants, de trainingen en de uiteenlopende projecten. Door deze combinatie ontwikkel ik mij op een zo breed mogelijke manier.”

Tim van der Linden volgt momenteel de Entrepreneurship track van de master Strategic Management aan Tilburg University. “Student consultant biedt mij de kans om mijn kennis in de praktijk te brengen in een team van ambitieuze studenten. Daarnaast kan ik mijn professionele vaardigheden verder ontwikkelen tijdens de uitdagende projecten.”

“Student Consultant geeft me daarnaast de mogelijkheid om mijn professionele competenties verder te ontwikkelen in een team van ambitieuze topstudenten. Door de uitdagende projecten krijg ik de kans om een kickstart aan mijn carrière als consultant te geven.”