Atos neemt Tsjechisch data science-bureau DataSentics over

26 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ICT-reus Atos heeft DataSentics overgenomen, een Tsjechisch technologieadviesbureau gespecialiseerd in data science. Voor Atos betekent het alweer de achtste deal van dit jaar en een waardevolle aanvulling op zijn bestaande data science-capaciteiten.

DataSentics werd opgericht in 2016. De data science-specialist richt zich op het ontwikkelen van artificial intelligence- en machine learning-oplossingen. “Ons team bestaat uit 100 ervaren data scientists en data engineers met ervaring in zowel het agile landschap van digitale startups als grote internationale bedrijven”, vertelt Petr Bednarik, oprichter van DataSentics.

Vanuit het hoofdkantoor in Praag verkoopt DataSentics zijn oplossingen aan grote bedrijven in Centraal- en West-Europa, met een focus op klanten in de segmenten financial services, retail en media. Binnen de klantenkring van het bureau zijn vooraanstaande organisaties te vinden als Allianz, Microsoft, Nestlé en Red Bull.

Atos neemt Tsjechisch data science bureau DataSentics over

“Dit is een fantastische kans om onze bestaande capaciteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning uit te breiden”, laat Pierre Barnabé weten, Executive Vice President en Head of Big Data & Security bij Atos. “Onze gecombineerde capaciteiten zullen ons in staat stellen om meer waarde te leveren aan onze klanten.”

De transactie ligt in lijn met eerdere, recente overnames van Atos op het gebied van data science, waaronder die van Ipsotek in het Verenigd Koninkrijk en Miner & Kasch in de Verenigde Staten.

DataSentics kan dankzij de krachtenbundeling met Atos, zo legt Bednarik uit, “de manier waarop zijn artificial intelligence-producten en -oplossingen een impact maken op bedrijven wereldwijd versnellen”.

Verdere (financiële) details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de transactie in het vierde kwartaal van 2021 zal worden afgerond.

Recent nam Atos in ons land Salesforce Partner Profit4SF en cybersecurityspecialist Motiv ICT Security over.