Atos neemt platinum Salesforce Partner Profit4SF over

22 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twee maanden na de overname van cybersecurityspecialist Motiv ICT Security heeft Atos weer een deal gesloten in ons land. De wereldwijde ICT-dienstverlener heeft Profit4SF overgenomen.

Met de toevoeging van het in Utrecht gevestigde Profit4SF voegt Atos een team van meer dan 30 werknemers toe aan zijn Nederlandse organisatie. Profit4SF is gespecialiseerd in Salesforce-consulting- en implementatievraagstukken. Het bedrijf is een Platinum Salesforce Partner en het team beschikt collectief over meer dan 160 Salesforce-certificeringen.

De overname betekent voor Atos een aanzienlijke versterking van zijn Salesforce-praktijk in ons land en ligt in lijn met zijn wereldwijde strategie om zijn capaciteiten op dit gebied uit te bouwen. Salesforce is een van ’s werelds snelst groeiende software-implementatiesegmenten, vooral gezien de enorme groei van Salesforce zelf. Vandaag de dag wordt het Amerikaanse CRM-softwarebedrijf geschat op een waarde van ongeveer $250 miljard. Nog geen drie jaar geleden was dit zo’n $100 miljard.

Atos neemt platinum Salesforce partner Profit4SF over

Overnames vormen een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Atos binnen dit segment. Vorig jaar kocht de in Parijs gevestigde, beursgenoteerde ICT-dienstverlener reeds de Salesforce-specialisten Edifixio in Frankrijk en Eagle Creek in de Verenigde Staten.

“De overname van Profit4SF sluit uitstekend aan bij onze overnamestrategie en betekent een versterking van onze positie op het gebied van Salesforce-oplossingen, zowel in Nederland als in het buitenland”, stelt Peter ’t Jong, directeur van Atos Nederland. “Atos’ leidende positie in combinatie met het veelomvattende aanbod van Profit4SF, haar ervaring in het middensegment en sterke klantenbasis in Nederland biedt veel toegevoegde waarde aan onze klanten, partners en teams.”

Voor Profit4SF betekent de krachtenbundeling met het veel grotere Atos dat het bedrijf in staat wordt gesteld om zijn “nationale en internationale klanten nog beter te ondersteunen bij hun digitale transformatie”, zo legt Leo Leijenaar uit, de CEO van Profit4SF. Ook denkt hij onder de vleugels van Atos een bredere dienstverlening te kunnen ontwikkelen, onder andere door meer aandacht te schenken aan data analytics en cybersecurity.

Atos is de afgelopen twee jaar flink op het overnamepad geweest. Wereldwijd zijn meer dan tien deals gesloten, waaronder de aankoop van Motiv ICT Security in december vorig jaar. De grootste (potentiële) deal in de geschiedenis van het bedrijf kreeg echter nooit doorgang, nadat de aandeelhouders van het Amerikaanse DXC Technology een bod van Atos op het bedrijf, voor een bedrag van $10 miljard, hadden afgewezen.