Atos koopt drie adviesbureaus in Europa en de VS

28 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos heeft de afgelopen week drie adviesbureaus overgenomen, waarmee de ICT-dienstverlener ongeveer 850 professionals aan zijn consultingpraktijk heeft toegevoegd.

De overname ligt in lijn met Atos’ strategie om in sterke groeigebieden te investeren, geeft Yannick Tricaud aan, die aan het hoofd staat van de Zuid-Europese activiteiten van het bedrijf. Twee van de overnames zijn gericht op het vergroten van de Salesforce capaciteiten, terwijl de derde zorgt voor een versterking van de cybersecurity dienstverlening.

In thuisland Frankrijk – Atos is genoteerd aan de beurs van Parijs – heeft de wereldwijde ICT-denstverlener Edifixio overgenomen, een cloud- en Salesforce consultancy- en integratiebedrijf met 170 consultants in dienst, die werkzaam zijn vanuit kantoren in Frankrijk, India, Tunesië en de VS.

Opgericht in 2000, ondersteunt Edifixio klanten in vooral de sectoren retail, productie, verzekerings- en zakelijke dienstverlening met het ontwerpen, ontwikkelen en integreren van oplossingen binnen het cloudlandschap. Het bedrijf is partner van diverse BigTech aanbieders, zoals Amazon Web Services, IBM, Microsoft Azure en Oracle, maar geniet de meeste bekendheid om zijn trackrecord in het Salesforce domein.

Atos koopt drie adviesbureaus in Europa en de VS

De overname van SEC Consult voegt een team van meer dan 200 specialisten toe aan de gelederen, waarvan het merendeel is gevestigd in de Duitstalige DACH-regio. SEC Consult heeft negen kantoren in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, evenals hubs in Litouwen, Luxemburg en Rusland. Buiten Europa, heeft de met het hoofdkantoor in Oostenrijk gevestigde groep ook kantoren in de Aziatisch-Pacifische regio (Maleisië, Singapore, Thailand, de Filippijnen en Amerika (VS en Canada).

SEC Consult, dat in 2002 werd opgericht door een voormalig Capgemini duo, helpt zijn klanten met ‘cybersecurity consulting’, ‘penetration testing’, ‘red teaming’ en technische assessment-diensten. Het bedrijf werk vooral voor grotere bedrijven in het financial services landschap evenals de nuts-, technologie- en overheidssectoren.

In de VS is ondertussen ook Eagle Creek ingelijfd. Het in Minnesota gevestigde technologie- en management consultancybureau is gespecialiseerd in Salesforce implementaties voor klanten in de sectoren zorg, financial services, verzekeringen en communicatie. Eagle Creek telt meer dan 250 werknemers – gezamenlijk beschikken ze over meer dan 700 Salesforce en CRM certificeringen en zogeheten ‘super badges’.

De drie deals ronden een overnamegolf van Atos af. In de afgelopen tien maanden sloot de firma wereldwijd acht deals af.