Atos neemt cybersecurityspecialist Motiv ICT Security over

22 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos heeft zijn cybersecuritycapaciteiten in Nederland versterkt met de overname van Motiv ICT Security, een van de grotere onafhankelijke managed security services (MSS)-aanbieders in ons land.

De transactie vindt plaats enkele maanden nadat Atos digital.security overnam en daarmee ongeveer 250 cybersecurityconsultants in Frankrijk en de Benelux toevoegde aan zijn gelederen. Ook volgt de huidige deal op de eerdere overname van SEC Consult. Met die deal versterkte Atos zich met een team van 200 cybersecurityconsultants in de Duitstalige DACH-regio en Litouwen, Luxemburg en Rusland.

Volgens Pierre Barnabé, Senior Executive Vice President bij Atos en hoofd van de Big Data & Cybersecurity-praktijk, vormt de toevoeging van Motiv ICT Security “een aanvulling op de eerdere deals” en “versterkt het onze lokale ambitie in de Benelux om de belangrijkste vertrouwde cybersecuritypartner te worden voor wereldwijde organisaties die hun ‘digital journeys’ afleggen”.
Atos neemt cybersecurity specialist Motiv ICT Security over

Nederland is een van de grotere afdelingen van Atos in Europa en de overname van Motiv ICT Security zorgt voor een toevoeging van 180+ cybersecurityexperts aan het bestaande personeelsbestand. Het managed security services-bedrijf, dat in 1998 werd opgericht en met het hoofdkantoor is gevestigd in IJsselstein, is gespecialiseerd in het opsporen van en reageren op bedreigingen en beschikt over een ultramodern Security Operation Center.

“Motiv’s trackrecord op het gebied van groei, lokale expertise en reputatie in de markt zal de teams van Atos in Noord-Europa versterken, wat een fantastische kans biedt om de digital security-activiteiten te laten groeien”, geeft Barnabé aan.

Voor Motiv ICT Security betekent de deal dat het in één klap toegang krijgt tot Atos’ omvangrijke binnenlandse klantenbestand (100 grote en middelgrote klanten actief in onder meer de publieke sector, wetshandhaving, financiële dienstverlening en gezondheidszorg) én tot Atos’ wereldwijde footprint (Atos telt 110.000 medewerkers in meer dan 70 landen),

“Door onze krachten te bundelen met Atos versnellen we onze missie om de veilige digitale transformatie van onze klanten te ondersteunen door het volledige potentieel van Atos’ wereldwijde cybersecuritydienstverlening en -capaciteiten voor onze klanten te ontsluiten”, laat Motiv-CEO Aksel Dorèl weten. “We zijn verheugd met deze belangrijke volgende stap voor Motiv, onze medewerkers en onze klanten.”

Volgens analistenbureau Gartner is Atos ’s werelds derde grootste aanbieder van managed security services in het cyberlandschap.