Atos koopt Franse sustainability- en cybersecuritybureaus

28 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijde IT-dienstverlener Atos heeft twee bedrijven overgenomen in zijn thuismarkt Frankrijk: EcoAct en digital.security. 

EcoAct is een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid en klimaatverandering, en telt zo’n 150 werknemers verspreid over kantoren in Frankrijk (hoofdkantoor), de UK, Spanje, Turkije, de VS en Kenia. Het bedrijf werd opgericht in 2005 in Parijs en heeft sindsdien zijn klantenbestand weten uit te bouwen naar meer dan 400 organisaties, waaronder corporates, overheden en grote nutsbedrijven. 

EcoAct

“De overname van EcoAct vormt een belangrijke toevoeging aan ons dienstenaanbod met betrekking tot ontkoling (‘decarbonisation’) en versterkt ons vermogen om als een ‘one-stop-shop’ voor dergelijke wereldwijde oplossingen te kunnen optreden”, stelt Elie Girard, CEO van Atos. “Door de leidende positie van EcoAct in consultancy op het gebied van klimaatstrategie en projectontwikkeling te combineren met ons portfolio van oplossingen en diensten gericht op ontkoling, kunnen we onze klanten helpen bij hun ambities voor het terugbrengen van hun CO2-footprint naar nagenoeg nul.” 

EcoAct zal onder zijn eigen merknaam blijven opereren en blijft onder leiding staan van oprichters Thierry Fornasand en Gerald Maradan. Vanuit organisatorisch oogpunt zal het consultancybureau deel gaan uitmaken van Atos’ adviespraktijk, Atos Consulting. Als onderdeel van de integratie zullen de twee bedrijven een Decarbonisation Excellence Centre openen in Parijs.

Atos koopt Franse sustainability- en cybersecuritybureaus

Digital.security

Tegelijkertijd heeft Atos in het cybersecurity-landschap digital.security overgenomen, voorheen een dochteronderneming van Econocom Group. Door de overname voegt Atos een team van 250 cybersecurity-consultants toe aan zijn gelederen in Frankrijk en de Benelux en verstevigt de zakelijke dienstverlener tegelijkertijd zijn positie als een van Europa’s toonaangevende cybersecurity-adviseurs en aanbieder van managed services.

Naast het leveren van cybersecuritydiensten, is digital.security – opgericht in 2015 door Jean-Claude Tapia – gespecialiseerd in Internet of Things security, en levert het een keur aan zakelijke diensten, waaronder ‘implementation & project services’, ‘compliance & security certificates’, ‘operational services’ en ‘product distribution’. Het bedrijf genereert het leeuwendeel van zijn omzet binnen het financial services-domein.

“De overname van digital.security betekent een versterking van het Atos-team en verdubbelt onze cybersecurity-capaciteit in Frankrijk [waar Atos nu beschikt over 500 cybersecurity consultants, red.]. Door onze expertise en dienstverlening te combineren ontstaat een ongeëvenaarde speler in de digital security-markt, en plukken onze werknemers en klanten hier de vruchten van”, geeft Pierre Barnabé, Senior Executive Vice-President en Head of Big Data & Cybersecurity bij Atos, aan in een reactie op de deal. 

De twee overnames volgen kort op de overname door Atos van Alia Consulting, een maand geleden. Dat Franse IT-consultingbedrijf is gespecialiseerd in SAP-diensten voor bedrijven in de energie- en nutssector. En afgelopen april kocht Atos het Amerikaanse Miner & Kasch, een data science-consultancykantoor.

Atos is een technologie- en consultinggroep met wereldwijd zo’n 110.000 werknemers en wordt geschat op een waarde van €12 miljard.