7 vragen aan Albert Goldsteen, oprichter van Goudvisie

20 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Albert Goldsteen is oprichter van Goudvisie, een adviesbureau dat zich specialiseert in organisatieverandering, opgavegericht samenwerken en serious gaming. Zeven vragen aan Goldsteen over de dienstverlening, de nieuwe productlijn Skills en de ambities voor de komende maanden.

Wat doet Goudvisie precies?

Goudvisie is voortgekomen uit de fusie tussen Goudsteen & Company en Danaë. Door onze krachten te bundelen kunnen we een onderscheidend aanbod leveren aan onze klanten op het gebied van verandervermogen, gamification en digitale leerproducten. 

Wij geloven dat organisaties van morgen nieuwe oplossingen nodig hebben voor hun veranderende vraagstukken.

7 vragen aan Albert Goldsteen, oprichter van Goudvisie

Voor wie werken jullie?

We ondersteunen dagelijks meer dan 25 organisaties in onderwijs, zorg en het publiek domein bij leer-, ontwikkel- en veranderopgaven. Enkele voorbeelden van onze klanten zijn het ministerie van Buitenlandse Zaken, GGD Frylân, Gemeente Leeuwarden, Veiligheidsregio Brabant Noord, MBO Rijnland, Avans Hogeschool, Erasmus Universiteit, Bravis Ziekenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis. 

Hoe ziet het team van Goudvisie eruit?

Wij werken met een vast team van ruim 20 professionals en een ring van meer dan 30 geassocieerden die verbonden zijn aan Goudvisie. De diversiteit in ons team brengt alle perspectieven en expertises bij elkaar die nodig zijn om organisaties en teams te ontwikkelen. Denk aan adviseurs, game designers, procesbegeleiders, teamcoaches, onderwijskundigen, conceptontwikkelaars en specialisten digitaal leren. 

Jullie hebben recent ook een productlijn gelanceerd: Skills. Leg uit...

Bij Goudvisie willen wij ontwikkelen, leren en veranderen leuker, persoonlijker én minder afhankelijk maken van externe adviseurs. Wij integreren daarom onze veranderexpertise en onze leerproducten in het ontwerp van Skills. Skills zijn serious games en instrumenten die onze klanten zonder inzet van externe adviseurs kunnen inzetten. 

Een concreet voorbeeld is onze Ronde Tafel der Wijzen, waarin je met je team aan de slag gaat om de kwaliteit en effectiviteit van overleggen naar een hoger niveau te brengen. 

Waarom geloven jullie zo in de kracht van serious games?

Stel je voor. Je wilt een verandering of ontwikkeling starten in je team of organisatie. Je collega’s zijn unaniem enthousiast; iedereen heeft er zin in. Vanaf de start zie je dat mensen lol hebben, dingen uitproberen, dat ze tegen elkaar op concurreren met ‘het beste gedrag’ en elkaar feedback geven. En aan het eind is er een mooi gesprek met elkaar over hoe jullie dit gedrag vaker toe kunnen passen in het werk. 

Te mooi om waar te zijn? En toch kan het. Door meer spelende elementen toe te voegen in ons werk en alle pogingen om ons werk ‘beter’ te doen. 

Gerelateerd: Een serious game ontwikkelen? Een stappenplan. 

Wat zijn jullie ambities voor de komende tijd?

We groeien snel! We zijn enorm blij met alle klanten die enthousiast zijn over onze producten en dienstverlening. Steeds vaker worden we geselecteerd voor omvangrijke en meerjarige opdrachten, zoals bijvoorbeeld recent bij Gemeente Leeuwarden, Avans Hogeschool en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wij zijn daarom op zoek naar organisatieadviseurs!

Een andere belangrijke ambitie voor 2022 is het doorontwikkelen van onze Skills naar een apart bedrijf waarmee we de mooiste producten maken om het leer- en ontwikkelproces van ieder individu in Nederland te ondersteunen. 

Wat maakt jullie zo interessant voor kandidaten?

Nou, allereerst word je bij ons betaald om serieus te spelen. In veel van onze programma’s integreren we serious games waarin je wordt uitgedaagd om minder te praten en meer te ervaren en te doen. En we ontwikkelen serious games die je kunt inzetten zonder inzet van een extern adviseur. Verder krijg je bij ons alle ruimte voor jouw ambities en kan je bijdragen aan nieuwe oplossingen voor organisaties van morgen.