Martin Eikenboom vervolgt loopbaan bij KokxDeVoogd

14 oktober 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Martin Eikenboom heeft zich verbonden aan KokxDeVoogd, een specialist in de publieke sector.

“De afgelopen 20 jaar heb ik met veel plezier voor Deloitte gewerkt, maar ik kies nu bewust voor de overstap naar een kleiner adviesbureau. De mensen kennen elkaar, de lijntjes zijn korter en er is aandacht voor méér dan de omzetcijfers. Dat ook het maatschappelijk belang van een project echt een rol speelt, is voor mij persoonlijk heel belangrijk en voor mij ooit de reden om te kiezen voor een carrière in dienst van de publieke zaak”, aldus Eikenboom. 

Als consultant en later partner deed de van oorsprong jurist en bestuurskundige veel ervaring op met het leiden van complexe trajecten binnen de (lokale) overheid, zoals de implementatie van grote wetgevingstrajecten (onder andere Wabo), nieuwe samenwerkingen (onder andere omgevingsdiensten) en shared services-trajecten (onder andere gemeentelijke samenwerkingsverbanden). 

Martin Eikenboom, Senior Adviseur, KokxDeVoogd

Ook was hij betrokken bij tal van transformaties gericht op procesoptimalisatie, digitalisering, governance en de e-overheid. 

Voor zijn tijd als consultant – voorafgaand aan zijn tijd bij Deloitte deed hij ook ervaring op bij Arthur Andersen en Aon – werkte Eikenboom als jurist bij de Gemeente Alphen aan den Rijn.

“We zijn verheugd dat iemand met de staat van dienst van Martin zich heeft verbonden aan KokxDeVoogd” zegt Eric Dorscheidt, partner bij het adviesbureau. “Als strategische sparring partner van veel overheidsbestuurders ontwikkelde Martin in de loop der jaren een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke omgevingen.” 

“Het heeft zijn enthousiasme voor het advieswerk verder aangewakkerd en maakt hem de ideale adviseur om efficiënt doorbraken te vinden waar complexe organisatorische samenwerkingen of trajecten dreigen vast te lopen.”