Angela Verlaan en Daphne Dragt in dienst bij Summiteers

18 oktober 2021 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Summiteers heeft twee nieuwe professionals aan boord gehaald: Angela Verlaan en Daphne Dragt. Ze vertellen over hun keuze voor de adviesbranche en in het bijzonder Summiteers. 

“Ik heb bewust gekozen om niet bij een groot kantoor aan de slag te gaan”, trapt Daphne Dragt af. “Bij Summiteers word ik direct meegenomen in het gehele proces, van voorbereidingen tot aan gesprekken met de klant. Leren door te doen is iets wat duidelijk naar voren komt en ik ben er net zoals Summiteers van overtuigd dat ik op deze manier het snelst en best het consultancyvak leer.”

Eerder dit jaar rondde Daphne haar master Management Accounting & Control af aan de Rijksuniversiteit Groningen, om nu te kiezen voor een uitdaging in de consultancy. “Wat mij voornamelijk drijft in deze keuze is allereerst de diversiteit in het werk binnen het consultancyvak. Elke opdracht is anders, zeker binnen Summiteers is er veel diversiteit door de verschillende type opdrachten en sectoren waarin gewerkt wordt”, geeft ze aan. “Hier heb ik dan ook bewust voor gekozen aangezien ik net ben afgestudeerd en nu wil ontdekken wat ik in de praktijk het meest interessant vind.” Angela Verlaan en Daphne Dragt, Summiteers

Ook Angela Verlaan is inmiddels van start gegaan bij Summiteers, als officemanager. Vanuit deze rol – als spin in het web van het bureau en de bedrijfsvoering – gaat ze zich onder andere richten op Maisters, een nieuw bedrijf waar Summiteers nauw mee samenwerkt. Maisters biedt een ontwikkelprogramma waarbij young professionals met werkervaring zich kunnen ontwikkelen tot management consultants.

Ze vertelt enthousiast waarom ze koos voor Summiteers. “Bij het eerste gesprek kreeg ik meteen het gevoel dat dit voor mij een kans kon zijn om officemanagement op een andere manier te leren kennen dan voorheen en ik mijn kennis kon verbreden. Daarnaast vind ik Maisters een interessant bedrijf en vind ik het tof om eraan mee te mogen werken om deze organisatie vorm te geven.”

“Ik hou van dynamiek, afwisseling, ad hoc werkzaamheden en daarnaast vind ik het leuk om op veel vlakken mee te kunnen kijken en denken. Mensen ontzorgen geeft me energie en dit alles heb ik helemaal gevonden in deze rol”, vervolgt Angela.

Great Place to Work

Haar enthousiasme komt niet uit de lucht vallen, want Summiteers werd begin dit jaar erkend als een ‘Great Place to Work’. Angela heeft dit in haar eerste maanden bij het bureau zelf mogen ervaren: “Naast dat ik superfijne collega's heb, me bezig mag houden met dingen die ik écht leuk vind en we samen naast werken ook plezier maken geeft Summiteers mij een fijn gevoel van ruimte en vrijheid om innovatief te zijn op veel vlakken.”

“Naast dat ik superfijne collega’s heb, me bezig mag houden met dingen die ik écht leuk vind en we samen naast werken ook plezier maken geeft Summiteers mij een fijn gevoel van ruimte en vrijheid om innovatief te zijn op veel vlakken” 
– Angela Verlaan

Net als Angela zit ook Daphne goed op haar plek, en mag zij meteen samen met haar collega’s en de klanten werken aan verschillende vraagstukken. “De eerste opdracht betreft het ondersteunen van een organisatie bij het creëren van een businessplan voor de komende jaren. Daarnaast ben ik samen met een collega bezig om een kick-off te organiseren en faciliteren voor een visietraject.”

De samenwerking met collega’s vormt volgens Daphne een belangrijk element bij haar opdrachten. “Hier zit een analytisch deel in, maar ook een sociaal deel. Het betrekken van de klant en het samen met hen doen is iets wat Summiteers duidelijk naar voren laat komen en dat vind ik erg leuk.”

De focus op samenwerking ligt intern niet anders: “Samen met collega’s werk ik ook aan interne projecten om het bureau Summiteers verder te ontwikkelen. Dit is iets waar ik energie van krijg en wat me heel erg trok aan werken bij dit kantoor. 

Persoonlijke ontwikkeling

Wat ze in het bijzonder waardeert aan haar nieuwe werkgever is de ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, “iets waar ik ook naar op zoek was”.

Daphne geeft aan: “Als startende Summiteer volg je meteen een intern opleidingsprogramma, waarbij consultingskills centraal staan. Je werkt daarnaast aan je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van een accountability partner, waarmee je leerdoelen opstelt. Uiteraard leer je ook veel door direct te starten met opdrachten en te leren in de praktijk. Ik word door mijn collega’s direct meegenomen in het proces waardoor ik elke dag volop leer.”

“Samen met collega’s werk ik ook aan interne projecten om het bureau Summiteers verder te ontwikkelen. Dit is iets waar ik energie van krijg en wat me heel erg trok aan werken bij dit kantoor"
– Daphne Dragt

Bovendien hecht ze veel waarde aan de “prettige cultuur en sfeer” op het kantoor. “Ik voelde mij snel thuis door de klik die ik had met de Summiteers en de informele cultuur. Mijn verwachtingen komen zeker uit tot nu toe. Op dag twee zat ik al met de klant aan tafel en naast hard werken is er veel ruimte voor gezelligheid en humor.”