Olivier Stulp wordt Chief Operations Officer van Semmtech

08 oktober 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Semmtech, een IT-adviesbureau gespecialiseerd in datagedreven werken, heeft Olivier Stulp aan boord gehaald als nieuwe Chief Operations Officer.

Met meer dan 15 jaar ervaring als management consultant, brengt Stulp een schat aan kennis en expertise mee om Semmtechs operationele domein te leiden. De kersverse Chief Operations Officer komt op het juiste moment, nu het bureau een nieuwe fase van versnelde groei in gaat. Het IT-adviesbureau uit Hoofddorp werd opgericht in 2009, maar is vooral de afgelopen twee jaar snel gegroeid en staat op het punt de grens van twintig medewerkers te doorbreken.

In zijn nieuwe rol als Chief Operations Officer zal Stulp zich met name richten op het verder ontwikkelen en laten groeien van de consultancyactiviteiten van Semmtech. Hij wordt onderdeel van het managementteam, dat onder leiding staat van Semmtech-oprichter Daan Oostinga.

Olivier Stulp, Chief Operations Officer, Semmtech

Voor zijn overstap werkte Stulp als strategy consultant bij Accenture, voornamelijk voor bedrijven in de sectoren industrie, automotive en de reisbranche. “Na de laatste jaren met heel veel plezier bij Accenture en haar klanten te hebben gewerkt, spraken het intieme karakter en het ondernemerschap bij Semmtech me enorm aan”, aldus Stulp over zijn overstap.

“Daan en zijn team hebben een heel sterk bedrijf opgebouwd vanuit een inhoudelijke expertise en veel operationele zaken heel goed geregeld, en tegelijkertijd zie ik enorme kansen op het gebied van team engagement, consultancyvaardigheden en innovatie van proposities. Buiten de vaste klantenkring van Semmtech zijn onze diensten nog een heel goed (te goed) bewaard geheim, en daar ga ik samen met het team graag verandering in brengen”, voegt hij toe.

Buiten de ambitieuze groeiplannen van de consultancypraktijk, staat Semmtech ook op punt om zijn in-house ontwikkelde Linked Data platform ‘LacesHub’ te gaan opschalen.