Hot ITem organiseert Factbased Improvement Day 2021

22 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het is inmiddels een heuse traditie: de jaarlijkse Factbased Improvement Day van Hot ITem. Dit jaar vindt het evenement – met dank aan de recente versoepelingen van het kabinet – fysiek plaats op het kantoor van het bureau in Amsterdam.

Al sinds de vroege jaren richt Hot ITem (opgericht in 1998) zich op hoe organisaties hun besluitvorming kunnen verbeteren met behulp van feiten. Factbased Improvement noemen ze dat intern (oftewel: datagedreven werken) – de directeur van het bedrijf (Dick Mecklenfeld) heeft er zelfs een boek over geschreven.

Met de jaarlijkse Factbased Improvement Day heeft Hot ITem de ambitie om zijn kennis en kunde te delen met leiders en experts in het vak. Naast inspiratie en het delen van kennis, faciliteert Hot ITem ook in het verkrijgen van inzicht over hoe organisaties datagedreven werken succesvol kunnen implementeren en daarbij de juiste cultuur kunnen ontwikkelen.

Factbased Improvement Day

De 2021-editie van het evenement vindt plaats op donderdag 30 september en heeft Bert Groenewegen, de Chief Financial Officer van NS, als keynote spreker weten te strikken. Groenewegen is een goede bekende van Hot ITem: de afgelopen periode heeft hij met eigen ogen gezien hoe een traject dat begeleid werd door de consultants tot verbeterde informatievoorziening heeft geleid. En daar heeft de CFO als financiële eindverantwoordelijk natuurlijk zelf ook profijt van.

Na de keynote van Groenewegen staan twee break-outsessies op de planning, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit sessies van DELTA Fiber Nederland, Dura Vermeer, Eneco, Heilbron, NS en Translink. In elk van deze sessies staat centraal hoe de organisaties hun datareis hebben vormgegeven en wordt ingegaan op de lessons learned uit die trajecten.

Tijdens de middag is er voor deelnemers ook voldoende gelegenheid kennis uit te wisselen met sprekers en te netwerken met vakcollega’s. Bovendien kunnen ze in contact komen met de aanwezige specialisten van Hot ITem voor persoonlijk advies.

Ondanks de recent aangekondigde versoepelingen is er gekozen voor een ruime opzet en wordt de capaciteit van de zalen tot maximaal 2/3 gebruikt. Daarom is er dit jaar slechts plek voor 75 deelnemers. Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden, bekijk de website van Hot ITem.