Onderwijsadviseur CINOP sluit samenwerking met Matchcare

22 september 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onderwijskundig advies- en onderzoeksbureau CINOP heeft een samenwerking afgesloten met Matchcare, een specialist in loopbaanadvies.

Samen gaan de partners onderwijsinstellingen helpen bij het toekomstbestendig houden van hun leercurriculum. Dat is nodig, want de arbeidsmarkt is volop in beweging. Bestaande beroepen verdwijnen, nieuwe ontstaan. En van professionals worden steeds meer en nieuwe vaardigheden verwacht (zogeheten ‘21st century skills’), waaronder op het vlak van digitalisering. 

“Dit vraagt om een nieuwe manier van kijken naar beroepsonderwijs, scholing en beroepen- en functieanalyses”, zegt Jos van Zwieten, director advies bij CINOP. “Onderwijsinstellingen moeten veel scherper zicht hebben op de skills die op de arbeidsmarkt nodig zijn, nu maar vooral ook straks.” 

Onderwijsadviseur CINOP sluit samenwerking met Matchcare

Door de samenwerking met Matchcare kan CINOP dit vraagstuk nu integraal bedienen. Het in Utrecht gevestigde Matchcare is een specialist in talent en teamontwikkeling. Het bedrijf geeft advies over loopbaanbegeleiding, outplacement en ondersteunt werk naar werk begeleiding binnen het sociaal domein. Het loopbaanadviesbureau bedient klanten in de private sector, het publieke domein alsook het onderwijs. 

Van Zwieten: “Samen ondersteunen we onderwijsinstellingen bij het (her)ontwerpen van curricula en bij de ontwikkeling van scholing. Hoe? Door onderwijs- en stafteams datagedreven te laten werken. Door daarbij te focussen op de benodigde skills helpen we het onderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.” 

“We ondersteunen onderwijsinstellingen bij de aanpak van skillsbased opleiden, in nauwe afstemming met werkgevers en andere partners in de regio. Samen kunnen we het beste resultaat bieden voor onze klanten.”