Huub Dekkers volgt Henny Morshuis op als directeur van CINOP

03 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener CINOP heeft voormalig PwC’er Huub Dekkers benoemd tot algemeen directeur. Dekkers, van huis uit fiscaal econoom, volgt Henny Morshuis op, die na negen jaar aan het roer te hebben gestaan van de onderwijsspecialist deze zomer met pensioen gaat. 

Met een team van ruim 150 professionals is CINOP een van de grotere zakelijke dienstverleners gericht op de sectoren overheid, gemeente en onderwijs. Het bedrijf, opgericht in 1997 en gevestigd in ’s-Hertogenbosch, specialiseert zich in leren & ontwikkelen van zowel jongeren als volwassenen op de arbeidsmarkt.

Per 1 juni krijgt CINOP een nieuwe bestuursvoorzitter aan het roer: Huub Dekkers (45). Hij is afkomstig van de Advisory praktijk van PwC, waar hij de afgelopen drie jaar verantwoordelijk was voor de onderwijsadviespraktijk en regionale trajecten op het gebied van human capital en de toekomstige arbeidsmarkt. Daarvoor werkte Dekkers jarenlang in de onderwijssector – eerst als algemeen directeur-secretaris van Tilburg University en daarna als lid College van Bestuur bij het Albeda College in Rotterdam. Hij begon na zijn studie in Tilburg zijn loopbaan bij Achmea, waar hij in zijn laatste periode diverse senior-managementfuncties heeft vervuld.

Henny Morshuis en Huub Dekkers - CINOP

In zijn nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor het leiden van CINOP en het realiseren van de strategische doelstellingen, bovendien wordt hij eindverantwoordelijk voor de verschillende business units van de stichting (CINOP opereert sinds 2012 als een maatschappelijke onderneming). CINOP Advies (de consultancypraktijk; ruim 50 consultants) en CINOP Global (kennis- en leerbedrijf) werken primair in de private markt. De andere werkeenheden, waaronder Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo), Expertisecentrum handicap + studie en Nationaal Agentschap Erasmus+, zijn specifiek ingericht voor het uitvoeren van overheids- en subsidieprogramma’s. 

Typische vraagstukken waar CINOP zich mee bezighoudt zijn de professionalisering van docenten in het beroepsonderwijs, de uitdaging voor opleiders om te flexibiliseren en de ondersteuning van kwetsbare jongeren en volwassenen in de samenleving. Een maatschappelijke invalshoek staat hierbij centraal, aldus Dekker. “En niet alleen om te adviseren of onderzoek te doen, maar ook omdat wij er van overtuigd zijn dat we de maatschappelijke agenda met onze kennis een stap verder kunnen brengen.”

Dekkers neemt het stokje over van huidig directeur Henny Morshuis, die met plezier terugkijkt op zijn periode. “Vanaf 2008 is veel bereikt. We zijn van een subsidiegedreven club overgegaan naar een gezonde, marktgerichte onderneming. Een transformatie waarbij de klant centraal is komen te staan. Zonder door te schieten naar commerciële praktijken. Want ik waak ervoor dat we alleen waarde toevoegen aan vraagstukken die ertoe doen in onze maatschappij. Zo staat er op de 20e verjaardag van CINOP een mooi fundament”, aldus Morshuis. 

De vertrekkend topman gaat formeel met pensioen, maar blijft in de praktijk actief in het adviesvak. Hij zal projecten blijven uitvoeren als zelfstandig adviseur en gaat zich richten op (promotie)onderzoek. De afscheidsbijeenkomst van Morshuis is gepland op donderdag 22 juni 2017 bij de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.