η!Transformers en Veritran lanceren digitale hypotheekdienst

16 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Digitaal adviesbureau η!Transformers heeft de handen ineengeslagen met low-code platform Veritran om een nieuwe propositie te lanceren. Deze zal financiële instellingen helpen bij het realiseren van een digital-first benadering voor hypothecaire dienstverlening.

Het hypotheekproces is een van de meest uitgebreide en complexe processen binnen het financial services segment. Het proces zorgt ervoor dat mensen een lening krijgen voor de aankoop of het onderhoud van een huis, grond of andere soorten onroerend goed. Een groot deel van het aanvraagproces wordt echter nog met de hand verwerkt, wat inefficiënt kan zijn voor zowel de aanvragers als de instellingen die de leningen verstrekken.

Dit is waar de nieuwe propositie 'Digitale Hypotheek’ om de hoek komt kijken. "Met de tool kunnen alle financiële partijen die hypotheken verstrekken, van grote spelers tot landelijke spaarbanken, snel en efficiënt een oplossing implementeren, waarmee hun klanten op 100% digitale wijze toegang krijgen tot hun hypotheekaanbod", legt Gerwin Woelders, Chief Digital Officer bij η!Transformers, uit.

η!Transformers en Veritran lanceren digitaal hypotheekaanbod

Voor financiële aanbieders zal Digitale Hypotheek de gehele hypotheekcyclus faciliteren, vanaf de aanvraag van de gebruiker (offerte, voorlopig aanbod, et cetera) tot en met onboarding, contractering en de daaropvolgende aanvraagstappen (toevoegen van documentatie, digitale handtekening, et cetera). Het gehele proces wordt gefaciliteerd door een self service portal, die continu inzicht verschaft en de mogelijkheid biedt om (een deel van) de aanvraag aan te passen.

De nieuwe propositie, die is ontwikkeld op het low-code platform van Veritran, "kan door elke financiële instelling in korte tijd worden geïmplementeerd", aldus Woelders, en omdat het is gebouwd op basis van low-code, "kunnen wijzigingen voortdurend met weinig inspanning en snel worden doorgevoerd".

De "Digitale Hypotheek" van η!Transformers positioneert zichzelf als een serieus ‘off-the-shelf’ alternatief voor in-house ontwikkeling, vooral voor financiële aanbieders die "door hun omvang en technologische ontwikkelingscapaciteit mogelijk geen toegang hebben tot een dergelijk product".

De lancering van de nieuwe oplossing komt op een moment dat het aantal hypotheekaanvragen in heel Europa sterk aan het toenemen is. Volgens de laatste gegevens van de European Mortgage Federation is het totaal aan uitstaande hypotheken in de eerste helft van dit jaar op het hele continent met het snelste groeitempo in jaren gegroeid. De oorzaak hiervoor ligt voor een deel in de overspannen huizenmarkten binnen grote economieën als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

In navolging van de lancering van hun eerste co-creatie project, zullen η!Transformers en Veritran als onderdeel van het bredere partnership ook gaan samenwerken aan nieuwe, digitale oplossingen voor de financiële dienstensector.