Eerste volledig digitale waardeoverdracht uitgevoerd

08 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op de website Mijnwaardeoverdracht is de eerste volledig digitale waardeoverdracht uitgevoerd. 

Wie van baan wisselt kan ervoor kiezen zijn opgebouwde pensioen mee te nemen naar het pensioenfonds van zijn nieuwe werkgever. Dit was tot voor kort echter een langdurig proces. De website Mijnwaardeoverdracht.nl moet daar een einde aan maken. De site is gemaakt en wordt beheerd door Hyfen, een spin-off van APG en The Glue (dat weer een spin-off is van consultancybureau Projective). 

Op Mijnwaardeoverdracht.nl kan een deelnemer alle benodigde informatie inzien om een keuze voor waardeoverdracht te kunnen maken. De verwerking van de waardeoverdracht in de backoffice vindt vervolgens volledig geautomatiseerd plaats. Hiermee is een proces dat voorheen maanden duurde teruggebracht naar een simpele, volledig digitale klantreis. 

Eerste volledig digitale waardeoverdracht uitgevoerd

De eerste volledig afgeronde waardeoverdracht vond plaats bij pensioenuitvoerder Blue Sky Group. Luuk van Tol, Manager Pensioenservice bij Blue Sky Group, over de mijlpaal: “We zijn blij en trots dat we als eerste partij een volledige waardeoverdracht hebben afgerond via Mijnwaardeoverdracht.nl. Voor ons zijn klanttevredenheid en de innovatieve digitale afhandeling redenen geweest om mee te doen aan dit initiatief.”

“De bewerkingstijd bij de pensioenadministratie is door Mijnwaardeoverdracht.nl teruggebracht tot vijf minuten!”, voegt Van Tol toe.

Iedereen in Nederland kan gebruikenmaken van Mijnwaardeoverdracht.nl door in te loggen met DigiD. Via een overzichtelijke wizard wordt de gebruiker geïnformeerd over de pensioenregelingen. De helft van de mensen die pensioen opbouwen kunnen reeds op het platform terecht.

De komende tijd zullen steeds meer pensioenuitvoerders aansluiten. Het platform gaat in de toekomst nog uitbreiden met ondersteuning voor collectieve waardeoverdrachten en op de langere termijn de klantreis ‘invaren’ voor het nieuwe pensioencontract.

Hidde Terpoorten, CEO van Hyfen: “Mooi dat we na de go-live van het platform nu ook de meerwaarde van Mijnwaardeoverdracht.nl in de praktijk zien. We hopen dat we nog veel mensen kunnen helpen bij het overwegen en uitvoeren van pensioenwaardeoverdrachten en tegelijkertijd de kosten per waardeoverdracht omlaag kunnen brengen.”

“Daarnaast werken we bij Hyfen aan meerdere pensioentoepassingen om ook voor andere klantreizen en processen eenvoudig en efficiënt gegevens uit te wisselen.”