Dion Hulleman over zijn afstudeerstage bij The Next Organization

18 augustus 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Hoe is het om stage te lopen in de consultancy? We vroegen het aan Dion Hulleman, die momenteel zijn afstudeeronderzoek uitvoert bij The Next Organization, een strategisch adviesbureau gespecialiseerd in het verbeteren van de commerciële prestaties. 

Hulleman volgt aan de University of Twente de master Business Administratie, met een specialisatie in de richting Innovatie, Strategie en Ondernemerschap. Inmiddels is hij zo’n vier maanden bezig met zijn afstudeerstage bij The Next Organization (TNXTO), waarin hij onderzoek doet naar welke elementen het belangrijkst zijn voor inclusieve bedrijfsmodellen voor bedrijven in de Westerse wereld (corporate en mid-corporate bedrijven).

Zijn onderzoek begeeft zich op snijvlak van innovatie, inclusie en duurzaamheid, waardoor het uitstekend aansluit op het werkgebied en de expertise van TNXTO. Het adviesbureau uit Bussum helpt klanten met het optimaliseren van bedrijfsmodellen, waarbij veranderend klantgedrag, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen het startpunt vormen voor de bedrijfstransformaties. 

Dion Hulleman over zijn afstudeerstage bij The Next Organization

Hulleman vertelt hoe hij TNXTO op het oog kwam. “Via een docent van mijn universiteit kwam ik uit bij The Next Organization, dat ook partner is van de University of Twente. Tijdens mijn sollicitatiegesprekken raakte ik steeds enthousiaster over de afstudeeropdracht. De mogelijkheid om naast af te studeren ook een dag mee te werken vond ik erg fijn. Hierdoor kan ik mijn interesses meer specificeren en kijken wat ik interessant vind binnen het consultancyvakgebied.”

Uiteenlopende opdrachten

Binnen het adviesbureau mag hij naast zijn afstudeeropdracht ook een breed scala aan opdrachten uitvoeren. “Ik ben bijvoorbeeld voor verschillende klanten bezig met het ontwikkelen van een Shopify-website, waarbij we verschillende functies implementeren. Daarnaast ontwikkel ik momenteel samen met een collega een vitaliteitsmeter, waarbij we de organisatie zowel uit werknemers- als werkgeversperspectief beoordelen.” 

Door de coronamaatregelen werkt Hulleman het grootste gedeelte van de week thuis. Hij legt uit hoe TNXTO echter voldoende flexibiliteit biedt om zelf te bepalen wanneer hij op kantoor werkt. “Ik krijg de kans om met gepaste maatregelen op locatie te werken. De combinatie van werken op locatie en de mogelijkheid om te sparren met mijn collega’s van TNXTO werkt erg motiverend! Het bevalt erg goed om deels op kantoor te werken als werkstudent en thuis bezig te zijn met afstuderen.” 

Opendeurcultuur

Nu Hulleman er enkele maanden op heeft zitten bij TNXTO, blikt hij enthousiast terug op de afgelopen periode: “Ik ben erg tevreden. Ik heb in het verleden verschillende stages mogen lopen, waarbij ik mij vaak ‘stagiair’ voelde. Bij TNXTO is dit absoluut niet het geval. Ik word in veel projecten meegenomen en door de ‘opendeurcultuur’ kan ik altijd binnenlopen bij mijn collega’s om te sparren. Mede hierdoor voelde ik mij al heel snel thuis.” 

Hulleman kan binnen TNXTO rekenen op goede begeleiding van zijn begeleiders Jade Teunissen (consultant) en Steije Renes (partner). “Onlangs heb ik met hen nieuwe doelen voor het aankomende jaar mogen opstellen. Dit halfjaargesprek was een prettige ervaring, omdat zowel mijn collega’s van TNXTO als ikzelf inzichtelijk hebben wat ik wens te bereiken in het aankomende halfjaar. Ik kijk er erg naar uit om mij in het aankomende halfjaar verder te mogen ontwikkelen.”

Richting de toekomst stelt Hulleman veel te willen leren en zichzelf binnen het consultancyvakgebied verder te willen ontwikkelen. “Ik hoop in de toekomst op zoveel mogelijk verschillende onderwerpen mee te kunnen kijken, zodat ik een goed beeld krijg over welke mogelijkheden consultancy mij te bieden heeft.”

“Ik kijk ernaar uit om het aankomende halfjaar bij te kunnen dragen aan nog meer interessante projecten en mijn scriptie succesvol af te ronden. Verder verwacht ik mijn kennis rondom inclusiviteit, innovatie en duurzaamheid nog verder te verdiepen, en te ontdekken of het consultancyvakgebied inderdaad goed aansluit bij wie ik ben en mijn interesses.” 

Hulleman besluit: “Ik kan het echt aanraden om stage te gaan lopen bij The Next Organization!”