Adjust helpt Landal GreenParks met professionaliseren van inkoop

06 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Landal GreenParks is bezig met het professionaliseren van de inkoopfunctie. Bart van Veldhuizen is sinds begin 2020 aan boord bij de uitbater van vakantieparken en geeft leiding aan deze opgave. Hij vertelt over de stappen die de afdeling heeft gezet en hoe Adjust Consulting hierin ondersteunt.

Met 100 parken in negen Europese landen is Landal GreenParks een van de grootste uitbaters van vakantieparken. Jaarlijks realiseert Landal ruim elf miljoen overnachtingen en viern ruim twee miljoen gasten er hun vakantie.

Van Veldhuizen vertelt met een grote glimlach hoe leuk het is om voor een organisatie als Landal GreenParks te werken. Dit begint bij de nauwe aansluiting tussen de inkoopstrategie en de belangrijkste doelstelling van het bedrijf: “Bij Landal draait alles om het vakantiegevoel. En dus stellen we ons bij alles wat wij inkopen de vraag: welke bijdrage levert dit aan de beleving van onze gasten? Hiermee is inkopen meer dan het onderhandelen over de beste prijs. Als inkoper bij Landal koop je vakantieplezier in!”
Adjust helpt Landal GreenParks met professionaliseren van inkoop

De inkoopafdeling bestaat uit afdelingshoofd Van Veldhuizen en drie category managers. De praktijk is verantwoordelijk voor alle spend – direct en indirect – van de parken in eigen beheer (circa een kwart) en van de franchiseparken (die kunnen meedoen met de inkoopcontracten die centraal worden afgesloten).

Alle contracten bij elkaar opgeteld gaat het om miljoenen aan spend. Van de inkoop van producten voor de vakantiehuizen tot dienstverlening als beveiliging en schoonmaak – alles wat Landal extern inkoopt wordt eerst door de inkopers onder de loep genomen en afgesloten.

“Franchiseparken kunnen natuurlijk nog decentraal producten en diensten inkopen, maar zij zien steeds vaker de meerwaarde van centraal inkopen”, aldus Van Veldhuizen. Dit geldt natuurlijk voor de prijs, maar ook voor de kwaliteit en het kunnen aanbieden van een “één Landal uitstraling”.

Adjust Consulting

Dat laatste was aanleiding voor Van Veldhuizen om de hulp van Adjust Consulting in te roepen. “We kampten met grote verschillen in de kwaliteit en verscheidenheid van het sanitair. Doordat ik eerder naar volle tevredenheid met Adjust Consulting werkte, heb ik hun gevraagd om de inkoop van het sanitair ter hand te nemen.”

Het inkoopproces voor sanitair werd door twee consultants – managing consultant Wiebe van de Weerd en consultant Sem Leijen – in een aantal maanden tijd gestroomlijnd. Tot volle tevredenheid, waarna Adjust Consulting vervolgens werd gevraagd om aan boord te blijven om te ondersteunen bij overige verbeteringen.

Zo is onder meer samen gewerkt aan het opnieuw aanbesteden en contracteren van alle technische materialen bij Landal GreenParks. Van Veldhuizen: “We hebben nu een uniform assortiment van hoge kwaliteit, wat direct positief bijdraagt aan de klantbeleving. Daarnaast is een directe besparing van 15% gerealiseerd. Een uitstekend resultaat, boven verwachting!”

Ook de relatie met de leveranciers is intact gebleven. “We hebben uiteindelijk onze leverancier behouden en één nieuwe leverancier toegevoegd. Adjust heeft ons bruikbare adviezen gegeven voor het contractbeheer, waardoor de relatie alleen maar beter is geworden. Onze leveranciers worden nu meer uitgedaagd met Landal mee te denken.”

Ondertussen werken de twee partners aan verschillende projecten en interne procesverbeteringen.