Clarisse Magnin managing partner van McKinsey in Frankrijk

10 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een primeur voor McKinsey & Company in Frankrijk: voor het eerst wordt het strategy consultancykantoor daar geleid door een vrouw: Clarisse Magnin.

Magnin werkt al meer dan twintig jaar voor McKinsey. Gedurende deze tijd werkte ze vanuit kantoren in Boston, New Jersey en New York. In 2010 werd Magnin benoemd tot Partner en zes jaar later tot Senior Partner. Ook maakte eerder ze deel uit van McKinseys partnership service team.

Vervolgens besloot Magnin terug te keren naar thuisland Frankrijk, waar ze opgroeide en voorafgaande aan haar loopbaan ook studeerde. Als kersverse Managing Director van de Franse activiteiten krijgt ze nu de leiding over de circa 70 partners, die werkzaam zijn vanuit kantoren in Parijs en Lyon.
Clarisse Magnin, Managing Partner McKinsey France

Ondanks haar nieuwe leidende functie zal ze haar overige rollen – als Global Leader voor de Global Consumer Packaged Goods & Retail-praktijken en als Leader van de Agriculture- en Private Equity-praktijken in Frankrijk – blijven vervullen.

Vanuit een sectorperspectief is Magnin binnen McKinsey actief voor klanten in de retail, consumentengoederen, food en luxe goederen. Deze opdrachtgevers ondersteunt ze bij uitdagende vraagstukken rondom internationale expansie, externe groei, digitalisering, bedrijfstransformaties, marketing en meer. Haar voornaamste expertise ligt binnen de landbouwsector – in Frankrijk stond ze aan de basis van McKinsey’s Agricultural Practice.

Magnin is de opvolger van Homayoun Hatami, die onlangs werd benoemd tot Global Leader van McKinseys Capabilities practices en ruim vier jaar lang leidinggaf aan de Franse business. Hatami stond eerder aan het hoofd van McKinseys Marketing & Sales-divisie gericht op Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

In een reactie op haar benoeming laat Magnin weten: “Ik ben vereerd dat ik het stokje van Homayoun mag overnemen en dat ik de impuls die hij aan het kantoor heeft gegeven mag voortzetten. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met onze partners en diverse teams om onze klanten te helpen groeien, en om de drie grote transities van de komende tien jaar te omarmen: het milieu, technologie en menselijk kapitaal.”

McKinsey & Company – door velen gezien als ’s werelds meest prestigieuze consultancykantoor om voor te werken – telt circa 30.000 professionals. Het kantoor wordt wereldwijd geleid door de Amerikaan Bob Sternfels. De Europese activiteiten staan onder leiding van Magnus Tyreman.