McKinsey heeft een nieuwe Europese leider: Magnus Tyreman

02 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

McKinsey & Company heeft een nieuwe Regional Managing Partner aangesteld voor zijn Europese activiteiten. Bedrijfsveteraan Magnus Tyreman neemt de rol op zich na meer dan drie decennia jaar van trouwe dienst.

De Europese vleugel van McKinsey & Company werd hiervoor geleid door de Noorse ex-luchtmachtofficier Pal Erik Sjatil. Hij wordt nu opgevolgd door een andere Scandinavische professional: Magnus Tyreman. Hij kwam in 1988 na zijn studietijd aan de Stockholm School of Economics terecht bij het adviesbureau en is inmiddels een veteraan binnen het strategisch advieskantoor.

Voordat hij begin deze maand leider werd van het Europese netwerk van McKinsey, was Tyreman verantwoordelijk voor de risico-, audit- en governancecommissie van het bedrijf. Verder bekleedde hij in de loop der jaren tal van andere functies. Zo was hij onder meer vier jaar Managing Partner van McKinsey in Scandinavië en binnen de EMEA-regio leider van de Pharmaceuticals & Medical Products-praktijk.

Tyreman werkt vanuit het McKinsey-kantoor in Stockholm en bedient vooral klanten uit de sectoren gezondheidszorg, biowetenschappen, telecommunicatie en geavanceerde industrieën. Ook ondersteunt hij opdrachtgevers uit de publieke sector. Hij focust zich in het bijzonder op strategievraagstukken, organisatieveranderingen en grootschalige transformaties.

Magnus Tyreman, Pal Erik Sjatil, McKinsey & Company

Als Managing Partner voor McKinsey Europa leidt Tyreman een netwerk van bureaus in 25+ landen, waaronder de grotere praktijken in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Scandinavië. Tyreman is hierbij eindverantwoordelijk voor alle merken van McKinsey, inclusief de traditionele strategie-adviesafdeling die onder de naam McKinsey & Company opereert, evenals McKinsey Implementation, McKinsey Design, McKinsey Digital en McKinsey Solutions.

Door zijn aanstelling wordt Tyreman lid van McKinseys Shareholders Council, de mondiale raad van bestuur van het bedrijf die bestaat uit zestien professionals. Aan het hoofd van het bestuursorgaan staat Global Managing Partner Kevin Sneader, die Dominic Barton ongeveer twee jaar geleden opvolgde.

Andere regionale leiders van McKinsey zijn onder meer Gassan Al-Kibsi (Midden-Oosten), Oliver Tonby (Aziatisch-Pacifische regio), Liz Hilton Segel (Noord-Amerika), Fernando Ferrari-Haines (Latijns-Amerika) en Acha Leke (Afrika). In Nederland wordt McKinsey & Company geleid door Dieuwert Inia.

Voormalig Europese leider Sjatil blijft volgens zijn LinkedIn-profiel actief bij McKinsey. Eerder was hij Managing Partner van McKinseys kantoren in Afrika, Oost-Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Turkije. Verder leidde hij onder andere het kantoor van McKinsey in Noorwegen.