Nextview voegt Karsten Ötschmann toe aan Raad van Advies

15 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nextview heeft zijn Raad van Advies uitgebreid met de ervaren bestuurder en consultant Karsten Ötschmann.

De Duitser kan bogen op meer dan 25 jaar consultancyervaring. Meest recentelijk was hij partner en Technology Consulting Leader bij PwC in Duitsland. Daarvoor was hij partner bij Infosys en jarenlang actief bij Lodestone Management Consultants.

Bij alle drie de bedrijven is Ötschmann ook verantwoordelijk geweest voor de go-to-market strategie en groei van de dienstverlening op het gebied van technologische bedrijfstransformatie. Deze kennis gaat hij nu inzetten bij Nextview, dat zijn zinnen heeft gezet op verdere internationale groei.

Karsten Otschmann, Adviseur, Nextview

Vorig jaar trok Nextview kapitaal aan van Salesforce Ventures waarmee het zijn dienstverlening binnen Noord-Europa kan uitbouwen. Dit jaar ligt de focus vooral op Duitsland, waar het bureau Design Thinking Centers wil openen in Frankfurt, München en Berlijn.

Daarna volgt uitbreiding in andere Europese landen. “We willen de toonaangevende Salesforce-expert worden in Noord-Europa op het gebied van design thinking en customer experience”, zegt Nextview-CEO en oprichter Huub Waterval.

“De ervaring en advies van Karsten zullen een grote rol spelen in de verwezenlijking van deze doelstelling. We groeien hard en Karsten weet dankzij zijn ervaring hoe die groei op een duurzame manier kan worden bestendigd.”

Ötschmann laat weten “enorm uit te kijken” naar zijn nieuwe rol en voelt “een goede klik” op alle fronten. “De design-led aanpak en de klantgerichte cultuur van Nextview spraken me direct aan. Het bedrijf zorgt goed voor haar medewerkers, heeft hart voor haar klanten en erkent haar impact op de maatschappij en het milieu.”

Hij besluit: “Daarnaast zie ik Nextview als dé opkomende onafhankelijke Salesforce-consultancy op de Europese markt. Door de adviesaanpak, leiderschapsgeest, getalenteerde mensen en toewijding om zakelijke impact te leveren aan haar klanten, onderscheidt Nextview zich heel duidelijk van andere consultancies.”

De Raad van Advies van Nextview bestaat naast Ötschmann verder uit Ron de Mos (voorzitter), Petra Jenner en Gonneke van der Lee. De Mos is voormalig Senior Vice President & General Manager voor CGI Netherlands, Jenner is General Manager & Senior Vice President, Switzerland & Eastern Europe bij Salesforce, terwijl Gonneke van der Lee partner is bij Clifton finance en een voormalig Boer & Croon partner.