Möbius versterkt de gelederen met drie nieuwe management consultants

28 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Möbius heeft drie nieuwe management consultants mogen verwelkomen: Charlot van den Brink, Linda Prijs en Tessa Speelman.

Charlot van den Brink volgde de afgelopen twee jaar een management traineeship bij de VU Amsterdam. “Daarna kon ik meerdere kanten op”, vertelt ze. “Door mijn grenzeloze nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen heb ik de keuze gemaakt voor consultancy.” 

“Wat mij trok aan werken bij Möbius zijn de afwisselende opdrachten, het hechte ondernemende team en het feit dat Möbius een holacratische organisatiestructuur heeft. Hierin onderscheidt Möbius zich echt van andere consultancyorganisaties. Geen hiërarchische structuur, maar een wendbare organisaties waarin ieders inbreng telt.” 

Charlot van den Brink, Linda Prijs, Tessa Speelman - Möbius

Ook het internationale karakter van Möbius sprak Van den Brink – die eerder in de VS en Spanje woonde en een master in International Business & Management volgde – meteen aan. Samen met de andere nieuwe collega’s volgt ze een inwerkprogramma in België. “Daarnaast start je direct op uitdagende projecten, en door de fijne collega’s voel je je snel onderdeel van de organisatie.”

Van den Brink is actief op een project bij de gemeente Altena, waar ze een Lean procesoptimalisatie begeleidt binnen het subsidieproces. Ook zet ze zich in voor gemeente Zoetermeer, waar ze betrokken is bij een 'zaakgericht werken'-project.

Linda Prijs deed het afgelopen decennium uitgebreide advieservaring op bij diverse (overheids)organisaties, waaronder gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat en VNG. Ook zij voelde zich aangetrokken door het holacratische model van Möbius. “Hierdoor krijg je de ruimte om rollen op te pakken die aansluiten bij je eigen talent of interesses, en is er volle aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en ambities.”

Ze houdt ervan organisaties te ondersteunen op sleutelmomenten, zoals een nieuwe visie of strategie, een fusie of decentralisatie. “Bij deze trajecten staan ook altijd de medewerkers centraal, waardoor ze vaak gericht zijn op gedrags- en cultuurverandering. Van dit soort strategische vraagstukken word ik altijd erg enthousiast.”

Ondanks dat de eerste kennismakingen digitaal moesten plaatsvinden, voelde ze zich direct welkom. “Mijn nieuwe collega’s zijn erg behulpzaam en vriendelijk. Zo kon ik ook een vliegende start maken, met meteen twee opdrachten.”

Momenteel is ze projectleider voor de transitie van het Servicecentrum Drechtsteden naar de servicegemeente Dordrecht. “Het komende halfjaar geven we invulling aan alle plannen en activiteiten om de uitvlechting mogelijk te maken. Dit doen we vanuit de vier waarden waarmee wordt samengewerkt met klanten én intern: schouder aan schouder, met durf, raak en gedreven.” 

Tessa Speelman werkte de afgelopen drie jaar als adviseur voor Futureconsult. Ze koos voor Möbius vanwege de “gedrevenheid om impact te maken en echt samen te werken met de klant om verandering te realiseren”, licht ze toe. “Dat doen we onder andere door het werken met een aanpak op maat en aandacht voor zowel de strategie, medewerkers, klant als organisatie.” 

Na de eerste virtuele kennismakingen heeft ze inmiddels ook al een deel van de Nederlandse en Belgische collega’s ‘live’ op kantoor in Utrecht en in Gent mogen ontmoeten. Ze is gestart op twee opdrachten in de publieke sector. “De eerste opdracht is de implementatie van digitaal zaakgericht werken bij de Gemeente Gooise Meren, daarnaast werk ik aan de optimalisatie van procesmanagement bij een grote overheidsorganisatie."

“De eerste weken waren enorm leerzaam en vol energie”, blikt Speelman enthousiast terug op haar start. “De collega’s zorgden ervoor dat ik me direct erg welkom voelde in het team. Het was prettig om meteen na het onboarding-programma te starten met projecten. Daardoor krijg je meteen goed zicht op het werk in de praktijk. Dat geeft veel positieve energie en maakt me erg enthousiast voor de komende periode.”