Improven breidt Young Improven MT uit met net-dertigers

23 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Young Improven – het traineeshipprogramma van Improven – heeft met het oog op de verdere ambities het managementteam uitgebreid van twee naar drie leden.

Improven lanceerde in 2017 Young Improven, een speciaal programma dat young professionals klaarstoomt voor een carrière in de consultancy. Het traineeship schotelt deelnemers een intensief trainingsprogramma voor dat vak- en vaardigheidstrainingen, cursussen en het werken in uitdagende projecten combineert. Gedurende het tweejarige programma worden junioren begeleid door ervaren consultants van Improven en een coach.

Sinds de lancering waren Masha Hennequin en Guido Anninga in de lead om het programma uit te rollen – en met succes, want vandaag de dag telt het team van Young Improven meer dan twintig consultants. Jan Bosman, de managing partner van Improven, is dan ook trots op wat het duo heeft neergezet: “Een succesformule en een prachtig programma waar veel van onze consultants nu aan deelnemen of hun consultancycarrière gestart zijn.”

Guido Anninga, Denice Overeinder, Jacco van de Griek - Young Improven

Omdat de vraag naar Young Improven-consultants blijft groeien, liggen verdere investeringen in de planning. Zo wordt de talentpool per september vergroot naar 30 professionals, worden meer opdrachtgevers aangesloten op het netwerk en wordt het inhoudelijke trainingscurriculum verrijkt met nieuwe vaardigheden en tools.

“Young Improven is klaar voor verdere groei en ontwikkeling”, aldus Bosman. Guido Anninga blijft aan het roer staan van deze uitdaging, en wordt sinds deze maand ondersteund door twee nieuwe MT-leden, de net-dertigers Denice Overeinder en Jacco van de Griek. Laatstgenoemde komt zelf uit de Young Improven-stal – hij doorliep het programma en is inmiddels werkzaam als senior consultant.

Overeinder leerde de fijne kneepjes van het consultancyvak bij Capgemini en is inmiddels zo’n anderhalf jaar werkzaam bij Improven, eveneens als senior consultant. Bosman: “We zijn er trots op dat deze twee talenten uit de interne organisatie deze kans met beide handen aangrijpen.”

Van de Griek: “Ik kijk ernaar uit om samen met Guido en Denice leiding te mogen geven aan onze kweekvijver voor talentvolle consultants. Overeinder voegt toe: “Mijn ervaringen zal ik proberen over te brengen en daarnaast ervoor zorgen dat de Young Improveners nóg meer gaan stralen.”

Na het overdragen van het managementstokje gaat partner Masha Hennequin zich na de zomer richten op het uitbouwen van sales en recruitment en op het uitrollen en verstevigen van de Social Return on Investment (SROI) programma’s van het bureau. 

“Young Improven staat inmiddels als een huis! Iets om trots op te zijn én om op door te pakken. Voor mij is dit het natuurlijk moment om ruimte te maken voor nieuw management.”