Aeternus begeleidt Coppens bij verkoop aan De Heus

22 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Coppens Diervoeding uit Helmond is overgenomen door De Heus, een veevoerbedrijf uit Ede dat zijn producten exporteert naar meer dan zeventig landen wereldwijd.

Al jaren opereren de twee bedrijven “met veel wederzijds respect” naast elkaar, volgens Hendrik de Vor, algemeen directeur van Coppens. Beide bedrijven kennen een lange historie – het bijna een eeuw oude Coppens (opgericht in 1925) heeft vandaag de dag 65 werknemers, terwijl het veel grotere De Heus (600 werknemers in Nederland, 7.000 wereldwijd) zelfs nog ouder is – het bedrijf werd in 1911 opgericht.

“De Heus en Coppens delen een lange geschiedenis in het bedienen van de veehouderijsector met voeders. Beide familiebedrijven zijn diepgeworteld in de Nederlandse veehouderij. Veel familie- en bedrijfswaarden hebben wij gemeenschappelijk”, aldus De Vor.

Aeternus begeleidt Coppens bij verkoop aan De Heus

Door deze sterke fit in zowel de dienstverlening als de cultuur heeft de directeur er dan ook “veel vertrouwen in” dat de positie van Coppens en zijn medewerkers onder de vleugels van De Heus “goed geborgd zijn”. Financiële details over de transactie zijn niet vrijgegeven.

De aandeelhouders van Coppens werden tijdens de transactie geadviseerd door Aeternus, een M&A-kantoor dat dit jaar zijn vijftiende verjaardag viert. Het dealteam bestond uit Eric de Ruijter, Patrick Cox en Koen van Bussel.

Voor De Heus, dat naast Agrifirm en het beursgenoteeerde ForFarmers tot de drie grootste veevoederbedrijven van Nederland behoort, betekent de overname een flinke boost in zijn productiecapaciteit van varkens- en vleeskuikenvoeders. De fabriek van Coppens in Helmond heeft een productiecapaciteit van 400.000 ton. Door het land beschikt De Heus nu over tien diervoederfabrieken.

“Wij willen onze klanten zo goed mogelijk blijven ondersteunen om te voldoen aan de behoefte van supermarktorganisaties en consumenten aan ketenconcepten. Hiervoor is het belangrijk dat wij voldoende productiecapaciteit en flexibiliteit hebben. Met de overname van Coppens zijn wij hier nog beter toe in staat”, aldus Co de Heus, CEO van de Heus.

“Coppens is een uitermate professionele organisatie met toegewijde medewerkers”, voegt hij toe. “We kijken dan ook uit naar een gezamenlijke toekomst.”

De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM. Bij groen licht gaan de twee bedrijven “gezamenlijk aan de slag om zo goed mogelijk met elkaar te integreren”, sluit De Vor af.

Buiten Nederland heeft De Heus productielocaties in Spanje, Polen, Rusland, Egypte, Ethiopië, Brazilië, India, China (via een minderheidsbelang in het partnerbedrijf Wellhope Agri-Tech) en Vietnam.