Diervoederij De Heus uit Ede Familiebedrijf van het Jaar

08 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Familiebedrijf Koninklijke De Heus uit Ede mag zich een jaar lang ‘Familiebedrijf van het Jaar’ noemen. Het diervoederbedrijf uit Ede kreeg die titel in het kader van de jaarlijkse familiebedrijvenaward en werd geprezen voor zijn duurzaam geproduceerde voedingsproducten, zijn efficiëntie en de technologische vooruitstrevendheid in productinnovatie.

De inmiddels jaarlijkse ceremonieuitreiking van de Stichting Familie Onderneming is een initiatief dat in 2013 in het leven werd geroepen door ondernemer John Fentener van Vlissingen*. Doel van de Familiebedrijven Award is om Nederlandse familiebedrijven – Nederland telt ongeveer 260.000 familiebedrijven – in het zonnetje te zetten en verder te ondersteunen bij hun ambities. De kanshebbers voor een award zijn bedrijven die excelleren op onder meer het gebied van bestuur, financiën en organisatie, gemeten aan de hand van acht prestatiecriteria. Als partner van de Familiebedrijven Award was KPMG onder leiding van Ernst Groenteman en Olaf Leurs de afgelopen periode verantwoordelijk voor het selectieproces van de awards. Het kantoor lichtte zo’n 250 bedrijven door en legde interviews af, wat eerder dit jaar een lijst van de dertien best presterende familiebedrijven van ons land opleverde**.

Koninklijke De Heus

Inmiddels is bekend dat familiebedrijf Koninklijke De Heus, een diervoederbedrijf uit Ede dat al meer dan 100 jaar bestaat, is uitgeroepen tot het beste familiebedrijf in 2015. Het bedrijf wordt vooral geroemd voor zijn duurzame productie van diervoedingsmiddelen. Tijdens een feestelijke ceremonie werd in de Nieuwe Kerk in Den Haag de award door John Fenter van Vlissingen uitgereikt aan de broers Co en Koen de Heus, die na het pensioen van Henk de Heus in 2007 de leiding van het bedrijf op zich hadden genomen (Henk de Heus werd voorzitter van de RvC). De Heus wordt vooral geprezen voor de samenwerking die de familie de afgelopen jaren heeft laten zien, waardoor het bedrijf een flinke groei heeft weten te realiseren. De jury bestempelde De Heus als een internationaal en innovatief familiebedrijf met oog voor het langetermijndenken op het vlak van werknemers, klanten en investeringen. De Heus volgt Westland Kaas op, de winnaar van 2014.

* John Arthur Fentener van Vlissingen (4 maart 1939) is een Nederlandse zakenman en behoort volgens Quote tot de 500 rijkste inwoners van ons land. Van Vlissingen leidt BCD Holdings, actief in 97 landen met circa 13.000 medewerkers en een totale omzet van meer dan $22 miljard.

** Het team van KPMG keek ook of een onderneming écht kwalificeert als een familiebedrijf.