Marcel Bruggers nieuwe Associate Partner bij Boer & Croon

20 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft Marcel Bruggers als nieuwe Associate Partner verwelkomd binnen zijn netwerk van ervaren adviseurs en interimmanagers.

Marcel Bruggers brengt circa vijftien jaar aan ervaring mee naar zijn nieuwe rol. Na de eerste jaren van zijn loopbaan als ingenieur bij onder meer Rijkswaterstaat actief te zijn geweest, bracht hij vervolgens zo’n zeven jaar door bij Deltares. De afgelopen jaren was hij als adviseur en interimanager actief binnen verschillende grote veranderopgaven in het publieke domein, waaronder het Programma Bruggen en Kademuren in Amsterdam.

Bruggers richt zich vooral op innovatiemanagement, met een focus op (semi)overheden. Hij helpt opdrachtgevers met het uitdenken van het innovatief vermogen van hun organisatie en dienstverlening, en vervolgens ook met de doorvertaling daarvan naar de werkvloer – op een gestructureerde en procesmatige manier: “Innovatie wordt te vaak als project opgepakt, terwijl een procesmatige aanpak vereist is”, legt hij uit.

Marcel Bruggers, Associate Partner, Boer & Croon

Voortbouwend op zijn jarenlange ervaringen op het gebied van innovatie ontwikkelde Bruggers zelfs zijn eigen model. “Om (semi-)overheden sturing te geven in hoe ze innovatiemanagement kunnen uitvoeren heb ik een eigen methodiek ontwikkeld gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwd principe. Dat heb ik toepasbaar en bruikbaar gemaakt voor al die asset-beherende overheden en semi-overheden.”

Volgens Bruggers leidt de aanpak tot positieve resultaten: “Met mijn methodiek bereiken we in grote programma’s met ongeveer de helft van het budget tweemaal zoveel resultaat. Dat komt niet doordat we harder werken, maar door effectief portfoliomanagement dat mogelijk is met mijn innovatieproces.”

Gevraagd waarom hij zich nu bij Boer & Croon heeft aangesloten, wijst Bruggers op diverse aspecten. Om te beginnen “omdat Boer & Croon opereert op strategisch-tactisch niveau, waar impactvolle beslissingen voor de organisatie worden genomen. Ik kan hier samen met opdrachtgevers bouwen aan het innovatief vermogen van hun team en organisatie.”

“Wat ik ook belangrijk vind, is dat onze consultants niet alleen aan de zijkant willen staan en vertellen hoe het moet, maar juist meewerken aan de projecten en de schouders eronder zetten om transities mogelijk te maken. Boer & Croon heeft als motto ‘Get it Done’, en dat past helemaal bij mij.”