Kruger begeleidt verkoop van Oblivion aan Xebia

16 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Begin deze maand sloot Amazon Web Services (AWS)-consulting- en implementatiepartner Oblivion zich aan bij de grotere branchegenoot Xebia. Kruger begeleidde de aandeelhouders van Oblivion gedurende het verkooptraject.

Oblivion werd in 1998 opgericht als IT-adviesbedrijf. De afgelopen jaren legt het bureau uit Apeldoorn zich vooral toe op IT-diensten gehost in de AWS-cloud. Met succes, want in 2018 werd Oblivion door Amazon benoemd tot premier consulting partner. Tot op heden is Oblivion nog steeds de enige partij in ons land die deze hoogste partnerstatus mag dragen.

Door zich aan te sluiten bij Xebia, een full service digitale transformatiespecialist met wereldwijd circa 1.350 werknemers, verwacht Oblivion zijn strategische doelstellingen – groeien buiten thuismarkt Nederland en de toonaangevende AWS-specialist worden in Europa – sneller te kunnen realiseren. 

Kruger begeleidt verkooptraject van Oblivion aan Xebia

“We zijn erg enthousiast over de kansen die voor ons liggen. Naast efficiencyvoordelen stelt deze samenwerking ons ook in staat om binnen onze ‘AWS-only’-strategie extra diensten aan te bieden”, legt Oblivion-managing partner Edwin van Nuil uit.

Samenwerking met Kruger

De aandeelhouders van Oblivion konden tijdens de deal een beroep doen op de expertise van huisadviseur Kruger. Het Rotterdamse M&A-bureau is al langere tijd als financieel strategisch adviseur betrokken bij Oblivion. De overnamespecialisten begeleidden het transactieproces van begin tot eind – van de strategische oriëntatie tot aan de afronding.

“De samenwerking met Kruger was een feest. Scherp, ter zake kundig en erg goed afgestemd op onze specifieke situatie”, aldus Oblivion-managing partner Eric Carbijn.

Voor Xebia betekent de deal een verdieping van zijn clouddiensten. “Xebia's cloudambities zijn immens”, vertelt CEO Andrew de la Haije. “Naast meer focus brengt Oblivion de verbreding en diepgang die Xebia nodig heeft om zelfs de meest uitdagende cloudprojecten tot een goed einde te brengen. Niet alleen voor onze klanten in de Benelux maar ook ver daarbuiten.”

Oblivion zal verdergaan als een aparte divisie binnen Xebia. Het bedrijf blijft onder leiding staan van het huidige management.