Marktlink breidt team uit met vijf nieuwe professionals

14 juli 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&A-adviseur Marktlink heeft zijn team per 1 juli versterkt met vijf nieuwe collega’s. Een voorstelrondje langs de verse aanwinsten.

Winand Leenaars – gestart als manager – ontwikkelde gedurende zijn studie International Business al snel veel affiniteit voor corporate finance en de fusie- en overnamemarkt in het bijzonder. Om zich verder te specialiseren op dit vlak volgde hij een tweede master, Financial Management. Daar werd zijn passie voor de overnamemarkt nog verder versterkt.

In 2010 startte Leenaars bij Van Oers Corporate Finance. De eerste jaren werkte hij als overnameadviseur en vanaf 2016 als transactiemanager. In zijn rol als transactiemanager was hij verantwoordelijk voor uiteenlopende (inter)nationale overnametrajecten. Daarnaast was hij in 2017 een van de oprichters van M&A in het Zuiden, een netwerk van M&A-professionals in Zuid-Nederland.

Vivian Schothans, Youri Livius, Nick Kerkhof,  Winand Leenaars, Petra Wijnholds, Sem Hage, Remco Hendriksen

“In de afgelopen 11 jaar kwam ik al regelmatig in contact met Marktlink”, vertelt Leenaars. “Het segment waarin Marktlink actief is en de ondernemende cultuur binnen Marktlink spreken me enorm aan. En ook het overnameproces geeft me na ruim 11 jaar nog altijd veel energie. De diversiteit, de complexiteit en de samenwerking met ondernemers en professionals gaan me nooit vervelen.”

Youri Livius behaalde zijn master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn master deed hij professionele werkervaring op bij FrieslandCampina. Hij is bij Marktlink begonnen als consultant. “Gedurende mijn studie ben ik veel in contact gekomen met M&A, hierdoor ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in de sector”, legt hij uit.

“Door de afwezigheid van een sectorfocus kom je bij Marktlink in aanraking met een breed scala aan bedrijven, waarvoor je zowel op financieel als strategisch vlak op hoog niveau werkzaamheden verricht. Dit, samen met de dynamiek die de korte doorlooptijd van een transactie met zich meebrengt en de vele belangen binnen een transactie, maakt dat ik me geen uitdagendere werkomgeving kan bedenken.”

“Een positief punt voor mij persoonlijk is dat het fusie- en overnameadvies echt het product van Marktlink is. Dit in tegenstelling tot andere financefuncties, waar finance meer een ondersteunende rol vormt binnen een bedrijf.”

Sem Hage volgde zijn bachelor Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam als tussenstap voor zijn pilotendroom. Tijdens deze opleiding miste hij echter financiële en ondernemende aspecten, wat deze droom deed verwateren. Dit heeft hem doen besluiten om de master Financial Management aan Nyenrode te volgen.

“Tijdens mijn master kwam ik zowel in aanraking met Marktlink als met M&A, en beide trokken direct mijn interesse. M&A door de veelzijdigheid van het vak op zowel commercieel als analytisch gebied. De keuze voor Marktlink vloeide voort uit het ondernemende karakter, de focus op mkb en de steile leercurve door de betrokkenheid van begin tot eind bij elke deal”, aldus Hage, die is gestart als consultant.

Nick Kerkhof is na het afronden van de opleiding Small Business gaan werken als marketing consultant bij een full-service marketingbureau, waar hij zich heeft ontwikkeld tot marketing manager. Ondernemers ondersteunen bij het verder uitbouwen van hun ambities heeft hem altijd geïnspireerd.

De stap naar Marktlink – waar hij ook de rol van marketing manager bekleedt – is dan ook een logische. “Marktlink is ondernemen en dat voelt voor mij als een vertrouwde link! Ik kom uit een ondernemersgezin en ben – net als de rest van het team – zeer ondernemend ingesteld.”

“Dat is dan ook mijn uitgangspunt bij het merk Marktlink nog beter in de markt zetten, zodat Marktlink nog meer ondernemers kan begeleiden bij het maken van een volgende stap in hun carrière. Samen met enthousiaste collega’s het beste uit elkaar halen en plezier hebben in wat we doen door de lat altijd een treetje hoger te leggen.”

Remco Hendriksen, tot slot, behaalde zijn propedeuse voor HBO-ICT aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hierna specialiseerde hij zich steeds verder in de ICT door het behalen van verschillende MTA-certificaten. Daarnaast deed hij veel praktijkervaring op bij zijn vorige werkgever ModusLink.

“Marktlink is de ideale werkgever om mijn interesses en doelen in praktijk te brengen”, vertelt Hendriksen, die is gestart als ICT-medewerker. “Bij Marktlink krijg ik de kans om de ICT in te richten op de manier die ik denk dat het beste is voor Marktlink. Ik wil alles graag professioneel en gestructureerd aanpakken, zodat iedereen hier profijt van heeft en Marktlink ook achter de schermen goed voor de dag komt.”

Met meer dan 100 adviseurs is Marktlink het grootste fusie- en overnamebureau van ons land met een focus op het mkb-segment. Sinds enkele jaren is het bureau ook actief in Duitsland en België.