Adviesbureau IG&H slaat zijn vleugels uit naar Duitsland

02 juli 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na eerder te zijn uitgebreid naar Portugal, slaat IG&H nu ook zijn vleugels uit naar buurland Duitsland. 

IG&H is meer dan drie decennia geleden opgericht en bestaat vandaag de dag uit zo’n 300 consultants en technologen gespecialiseerd in drie sectoren: financiële dienstverlening, retail en gezondheidszorg. Het bedrijf ondersteunt zijn klanten met transformatiediensten – van strategie tot executie – en met digitale transformatie en technologiediensten. 

Met de uitbreiding naar Duitsland speelt IG&H in op zijn groeiende klantenbestand in Europa’s grootste economie. “We bedienen al vele jaren klanten in Duitsland zoals DPD, Pon en ANWR”, zegt Jan van Hasenbroek, oprichter en managing partner. Door een lokale basis op te zetten “zijn we beter gepositioneerd om onze klanten te bedienen en om onze positie op de Duitse markt uit te breiden.”

IG&H opent een kantoor in München

De consulting veteraan voegt hieraan toe dat de markttoetreding in Duitsland “een belangrijke stap vormt in de internationale groeistrategie” van het adviesbedrijf. IG&H is ook actief in Portugal, een markt die het in 2019 betreedde na de overname van een team van lokale technologieprovider Noesis. 

Het Duitse team zal zich in eerste instantie richten op digitale transformatie adviesdiensten, met een focus op in-demand thema’s als data-analyse, low-code en Agile werken. Het nieuwe kantoor zal zich ook richten op OutSystems implementaties – IG&H werd vorig jaar nog door de softwareleverancier verkozen tot ‘Partner of the Year’ en werkt samen met OutSystems aan uitbreiding in de Duitse markt. 

Het nieuws komt kort nadat een ander Nederlands adviesbureau, Anderson MacGyver, bekendmaakte dat het Duitsland gaat betreden. Het nieuwe kantoor van IG&H in München zal in september zijn deuren openen. Ondertussen is werving van teamleden in volle gang.