Daniël Engwerda versterkt Baker Tilly in het noorden van Nederland

02 juli 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na 23 jaar werkzaam te zijn geweest bij EY, maakt Daniël Engwerda de overstap naar middelgroot accountants- en advieskantoor Baker Tilly.

Bij Baker Tilly is Engwerda per 1 juli 2021 benoemd tot partner. Hij wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van het bureau in de drie noordelijke provincies: Friesland, Groningen en Drenthe. “Ik ben dankbaar voor de prachtige jaren bij EY. En bruisend van energie om bij Baker Tilly aan de slag te gaan.” 

Hij heeft de taak gekregen om Baker Tilly verder op de kaart te zetten in het noorden van Nederland. “Dat is al langere tijd onze wens”, zegt bestuursvoorzitter Ronald Hoeksel. “Wij zijn heel blij dat we Daniël, met zijn goede staat van dienst, aan ons hebben weten te binden. Met zijn benoeming kunnen wij nu concreet invulling geven aan onze ambities.” 

Daniël Engwerda, partner, Baker Tilly

Baker Tilly, dat in 1914 is opgericht en hiermee behoort tot een van de oudste accountants- en advieskantoren van ons land – heeft momenteel 13 vestigingen door het land. Onder leiding van Engwerda wordt binnenkort een 14de kantoor geopend, in Groningen.

“Wij zien dat organisaties in die drie noordelijke provincies nu vooral kunnen kiezen tussen de Big Four [Deloitte, EY, KPMG en PwC] of regionale kantoren. Terwijl Baker Tilly als middelgroot kantoor het beste van die twee werelden kan bieden. Kenmerkend voor Baker Tilly is de lokale betrokkenheid en met ons internationale netwerk bieden we ook oplossingen voor organisaties met internationale activiteiten of ambities”, zegt Engwerda.

Engwerda is zelf geboren en getogen in Friesland. Na zijn studie ging hij direct aan de slag bij EY, waar hij de laatste tien jaar als partner in de auditpraktijk werkzaam was.