Deloitte koopt Belgische SAP Ariba specialist Aptys Consulting

29 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft Aptys Consulting overgenomen, een SAP Ariba advies- en implementatiepartner gevestigd in België.

De transactie markeert Deloitte’s eerste deal in België sinds het in 2018 Brandfirst overnam, een marketing agency die werd ondergebracht binnen Deloitte Digital, de digitale praktijk van het Big Four kantoor.  Door de huidige aanvulling met Aptys Consulting voegt Deloitte circa 20 professionals toe aan zijn Technology praktijk, die zullen worden geïntegreerd binnen de SAP-tak.

Aptys Consulting werd opgericht in 2008 en is gespecialiseerd in Source-to-Pay-processen die gebruikmaken van SAP Ariba, Celonis process mining en mobiele toepassingen. Het bedrijf ondersteunt grote en middelgrote bedrijven met procesontwerp, het ontwikkelen en implementeren van oplossingen en met project- en verandermanagement.

Deloitte koopt Belgische SAP Ariba specialist Aptys Consulting

“We bieden reeds een uitgebreide set van diensten voor SAP transformatieprogramma’s aan, daarbij kijken we altijd naar opportuniteiten om ons serviceaanbod aan te vullen en onze teams verder uit te bouwen, zodat we kunnen voldoen aan de steeds grotere vraag naar expertise en tegemoet kunnen komen aan de verwachtingen van onze klanten… Met deze overname vervolledigen we onze portfolio met SAP-services en kunnen we onze SAP-klanten nog beter end-to-end van dienst zijn”, geeft Rolf Driesen, Managing Partner Consulting bij Deloitte in België.

Door de toevoeging groeit Deloitte’s SAP praktijk naar meer dan 400 professionals, die allen “verheugd zijn dat 20 ervaren en dynamische leden van het Aptys Consulting-team bij ons aan de slag zullen gaan”, geeft Yannick Jacques, SAP leader North & South Europe bij Deloitte, aan. “Hun expertise in Source-to-Pay-processen op basis van SAP Ariba en mobiele toepassingen, verbonden met SAP ERP, vormen een geweldige uitbreiding van onze diensten.”

Voor Aptys Consulting betekent de krachtenbundeling dat het Belgische adviesbureau nu toegang krijgt tot een van ’s werelds leidende SAP consultancybureau en techgrootmachten. Axel Beauduin, de CEO van het advieskantoor, laat weten: “De samenvoeging van onze expertise met Deloitte’s uitgebreide mogelijkheden stelt ons in staat om onze klanten nog beter te bedienen en meer organisaties te ondersteunen wanneer ze in zee gaan met SAP.”

De deal volgt een week nadat het Belgische inkoopadviesbureau Kronos Group werd overgenomen door de Franse zakelijke dienstverlener EPSA.