Communicatie-expert Martine Boer sluit zich aan bij Berenschot

08 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Martine Boer, een doorgewinterde professional met jarenlange managementervaring in corporate communicatie en public affairs, heeft zich aangesloten bij organisatieadviesbureau Berenschot.

“Met Martine halen we iemand binnen die haar sporen heeft verdiend op strategisch communicatiegebied binnen zowel de zorg als het onderwijs. Een mooie aanvulling op ons team”, stelt Floris Bannink, managing director openbaar bestuur bij Berenschot.

Na ruim twintig jaar kent het communicatievak weinig geheimen meer voor Martine Boer. “Ik heb vele sectoren van binnen gezien en zowel de meest uiteenlopende facetten als ook de enorme ontwikkeling van het vak aan den lijve ondervonden”, schrijft ze op haar LinkedIn-pagina.

Martine Boer, Managing consultant strategische communicatie, Berenschot

In haar lange carrière heeft ze uitgebreide ervaring op zowel uitvoerend, adviserend als leidinggevend gebied opgedaan, waarbij ze zowel binnen de overheid als in het bedrijfsleven actief is geweest.

Ze heeft aan het hoofd gestaan van grote communicatieteams met een focus op onder meer communicatieadvies, het organiseren van corporate events, social media-persvoorlichting evenals op het snijvlak van verandercommunicatie en organisatieontwikkeling. Ook heeft ze uiteenlopende directies, raden van bestuur en raden van toezicht van advies mogen voorzien.

Als manager corporate communicatie en public affairs vervulde ze een leidinggevende functie binnen de preventieve zorg en crisismanagement bij GGD GHOR Nederland. Daarvoor bracht Boer enkele jaren door bij SSA Global als marketing communication manager en zette ze zich drie jaar in voor NS Railinfrabeheer. Daar vervulde ze rollen als persvoorlichter en communicatie-expert, onder meer voor het Project Betuweroute.

Meest recentelijk was ze werkzaam voor de Hogeschool Utrecht, in de rol van manager corporate affairs. In die hoedanigheid richtte ze zich op de positionering en profilering van onderwijs en onderzoek, zowel intern als bij stakeholders.

Inmiddels maakt ze deel uit van het team Strategische Communicatie en Positionering bij organisatieadviesbureau Berenschot. In haar nieuwe rol ondersteunt ze klanten van Berenschot bij vraagstukken op het gebied van strategische communicatie, positionering, crisismanagement en reputatie.

“Mijn hart ligt bij complexe organisaties met veel puzzels die opgelost moeten worden. Langetermijnproblematiek hoort daar ook bij, als ook langetermijnstrategie. Als managing consultant strategische communicatie ben ik voor klussen op dit gebied inzetbaar”, aldus Boer.