Flux Partners koopt circulaire inkoopspecialist Sant Verde

16 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Flux Partners heeft Sant Verde overgenomen, een boutique adviesbureau dat opdrachtgevers adviseert over circulair inkopen en aanbesteden. Met de overname zet Flux Partners een belangrijke stap in het worden van “een toonaangevend adviesbureau binnen de infra, bouw en energiesector”.

“Met de overname van Sant Verde hebben wij de specifieke duurzaamheidsexpertise in huis gehaald. Hierdoor staan wij nog sterker in het adviseren van onze publieke en private klanten bij het realiseren van hun duurzaamheidsambities”, stelt Michel Verlaan, algemeen directeur van Flux Partners.

Het Amsterdamse Flux partners legt zich toe op tendermanagement, projectmanagement en procurement, en werkt voor partijen als SAAB, Boskalis, Universiteit Utrecht, Strukton, Ballast Nedam en BAM. Sant Verde, ook gevestigd in Amsterdam, stelt zich ten doel om “zoveel als mogelijk bij te dragen in de gezamenlijke ontwikkeling van een lineaire naar circulaire bouweconomie, waarbij zo min mogelijk wordt verspild”. Michiel Schroten, Paul Rimmelzwaan, Born Goedkoop, Roeland Boonekamp, Michel Verlaan

Het duurzaamheidsadviesbureau ondersteunt publieke en private opdrachtgevers bij hun circulaire ambities, waarbij het advies- en trainingsdiensten levert om organisaties te helpen die ambities te verwezenlijken, van strategie tot uitvoering. Bewustwording en samenwerking staan daarbij centraal.

De dienstverlening van Sant Verde is gecentreerd rondom twee pijlers. Enerzijds ‘circulair inkopen’ – het bureau helpt organisaties (aanbestedende diensten binnen de infrastructuur, bouw, vastgoed of particuliere ondernemingen) bij het ontwikkelen van circulaire inkoop binnen hun bedrijfsvoering.

Anderzijds ‘circulair aanbesteden’ – zo helpt het bureau bij het embedden van circulariteit in aanbestedingscontracten, contractkeuze, de implementatie van de aanbesteding of het inrichten van tenderdocumenten. Deze pijler heeft vooral betrekking op grotere aanbestedende diensten zoals de centrale overheid, maar ook regionale of gemeentelijke diensten.

Bijdragen aan een circulaire maatschappij

Flux Partners zet met de overname van Sant Verde naar eigen zeggen “een grote stap” in zijn ambitie om bij te dragen aan een circulaire maatschappij. “Sant Verde heeft naam gemaakt in het begeleiden van bedrijven bij het realiseren van hun duurzaamheidsambities. Hierbij zijn circulaire doelen gerealiseerd en meetbaar gemaakt: van uitvoerend tot strategisch niveau”, aldus Flux Partners.

Santa Verde-oprichter Born Goedkoop reageert verheugd op de overname: “Flux Partners heeft zich ontwikkeld tot een volwassen adviesbureau. De cultuur en ambitie van Flux Partners sluit goed aan bij mijn persoonlijke drive. Als toegetreden partner zet ik mij in om de duurzaamheidsexpertise binnen Flux door te ontwikkelen.”