Bas van Rooij blikt terug op zijn acht jaar bij Turner

11 juni 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Acht jaar geleden stapte Bas van Rooij binnen bij Turner. Hij ging van jonge ondernemer naar junior consultant in de financiële sector. Best een overgang. Inmiddels is er hoop veranderd – werk en privé – en nog steeds gaat hij met plezier naar zijn werk. Wat is zijn geheim? En wat zegt dat over werken bij Turner? 

Je werkt hier al een tijdje, weet je nog hoe het was om bij Turner te starten?

Natuurlijk, dat vergeet je niet. Na mijn studie bedrijfskunde was ik een eigen online marketing & brand activatiebedrijf gestart. Ontzettend leuk om te doen, een heel gave tijd. Maar na een tijdje miste ik de inhoudelijke uitdaging en ging op zoek naar traineeships en consultancybureaus. Turner sprong eruit omdat jonge consultants veel autonomie en verantwoordelijkheid kregen. Daar kon ik het ondernemende wel in kwijt.

Hoe was het om te starten destijds?

Ik was totaal niet gewend om gestructureerd te werken en vooruit te plannen. Echt, ik keek nooit een verder dan een dag vooruit. Ik dacht dat ik bij een organisatie kon binnenlopen en dat iedereen de tijd zou nemen om naar mijn ideeën te luisteren. Nou, dat viel best tegen. Turner bood de kans om razendsnel alle nodige professionele vaardigheden op te doen.

Bas van Rooij, Senior Manager, Turner

Wat heb je allemaal voor projecten gedaan?

Heel verschillende projecten, meestal bij financiële dienstverleners zoals banken en verzekeraars. Ik heb veel projecten gedaan waarbij we altijd bezig waren met de vernieuwing en innovatie van producten en diensten. Ik merkte bij Turner al snel dat ik de innovatieve projecten het leukst vond en dat opdrachtgevers mij daar ook voor vroegen. Daarom ben ik me de afgelopen vijf jaar volledig gaan focussen op Innovatie = Executie. 

Wat is dat, Innovatie = Executie?

De financiële dienstverlening heeft alle moeite om haar producten en of dienstverlening te innoveren. Dat is zonde, want juist in deze sector is dat zo hard nodig. Zeker ook omdat ze anders links en rechts worden ingehaald door, veelal door technologie gedreven, start- en scale-ups.

Vanuit Turner helpen we deze corporates om innovatieprojecten wél van de grond te krijgen – om beter te worden in het innoveren zelf – en brengen we hen in contact met interessante, innovatieve partners. Want innoveren, dat doe je niet in je eentje.

Wat is er zo anders aan innovatie-executie?

Je werkt vaak met meerdere partijen en met een heel ander verdienmodel. Ook je werk als consultant is heel anders. Ik werk nu aan een gaaf project waarbij we 360 graden-camera’s gaan inzetten tijdens rijlessen.

Dan moet je als consultant ook echt je mouwen opstropen: zorgen dat de camera’s écht werken, een onderneming oprichten – misschien runnen we dat bedrijfje wel zelf in het eerste jaar. Dat maakt dit type opdrachten fundamenteel anders als je het vergelijkt met ‘traditionele’ consultancy. 

Hoe kijk je terug op de afgelopen vijf jaar? Wat is er binnen Turner veranderd?

Net als met elke innovatie, ging het ook bij Turner niet in een rechte lijn. Niet iedereen zag de waarde van innovatieprojecten in en ik heb er veel doorzettingsvermogen nodig gehad. In 2020 hebben we juist grote stappen gemaakt. We hebben nu meerdere Turners met innovatiekennis en -kunde in huis. 

Jacques Pijl is een meerjarig onderzoek naar Innovatie = Executie gestart. Bovendien hebben we een mooi netwerk aan front-end developers, chatbots en AI-specialisten opgebouwd. En doen we dus die gave projecten.

Heb je nog toekomstdromen?

Mijn eigen droom maak ik nu waar. Ook onze opdrachtgevers herkennen Turner steeds vaker als specialist in Innovatie = Executie. Maar ik wil Turner blijven stretchen. Het lijkt mij gaaf om met Turner echt te gaan participeren in die innovaties: samen met je opdrachtgevers risico nemen.

Valt dat een allemaal beetje te combineren, je bent ook vader van twee jonge kinderen?

Als ik eerlijk ben: het is ontzettend druk. Mijn vrouw en ik hebben onze taken thuis eerlijk verdeeld, dat vind ik belangrijk. Maar je moet het echt goed organiseren. Gelukkig heb ik veel autonomie en flexibiliteit in mijn werk. Regelmatig ga ik ’s middags even kitesurfen en klap ik op een ander moment mijn laptop weer open. Daar kijkt echt niemand van op bij Turner. 

Wat zegt dat over Turner?

Dat je heel veel vrijheid en vertrouwen krijgt, maar dat je zelf ook de balans moet bewaken. We helpen elkaar ook. Samen zijn we een sterk collectief: heel open en persoonlijk. Dat past heel goed bij mij; er is geen verschil tussen de persoon Bas en de professional Bas. Dat is niet veranderd, gelukkig. En ik ga elke ochtend met veel plezier aan het werk. Nog steeds.