Marco Nijenmanting sluit zich als partner aan bij Boer & Croon

10 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Marco Nijenmanting is benoemd tot partner binnen YESS, de executive search-tak van zakelijk dienstverlener Boer & Croon.

Sinds 2020 maakt YESS deel uit van het managementbureau uit Amsterdam, dat zich toelegt in het helpen van publieke en profitorganisaties met bedrijfskundige vraagstukken. Te denken valt bijvoorbeeld aan het uitbouwen van de winstgevendheid, operationele uitdagingen, finance, technologie en HR.

Met de aansluiting van YESS voegde Boer & Croon belangrijke kennis en expertise rondom executive search en het versterken van managementteams toe aan zijn eigen praktijkervaring in strategie-implementaties en transformaties.

Marco Nijenmanting, Partner Executive Search, YESS, a Boer & Croon company

Om zijn slagkracht voor executive search in de profitsector verder te vergroten, besloot Boer & Croon YESS verder te versterken door een doorgewinterde professional aan boord te halen. Die is gekomen in de persoon van een nieuwe Partner Executive Search: Marco Nijenmanting.

Nijenmanting neemt jarenlange ervaring binnen het executive search-domein mee naar YESS, dat voor hem geen onbekende is. Tussen 2014 en 2017 was hij eerder al in de rol van consultant executive search werkzaam voor het bedrijf, dat toen nog onafhankelijk opereerde.

“We zijn erg blij dat Marco zich weer bij ons heeft aangesloten”, laat YESS-partner Edith Koetsier weten. “We kennen hem als een energieke en betrokken collega met het doorzettingsvermogen van een topatleet.” 

De afgelopen drie jaar was Nijenmanting partner bij Odgers Berntson, wereldwijd een grote speler in de executive search-branche. Eerder in zijn loopbaan deed hij ruime ervaring op bij Pon, JDE (Douwe Egberts) en Fairlane, waar hij vanaf 2008 bijna vier jaar werkte.

In zijn nieuwe rol als partner bij YESS zal Nijenmanting zich vooral focussen op executive search en interim management-vraagstukken in de ‘Operations Solution’, en richt hij zich in het bijzonder op het invullen van operations- en finance-functies.

“Veel benoemingen in het bedrijfsleven gaan op irrationele argumenten, bijvoorbeeld op de reputatie van een persoon. Of op aanbevelingen van relaties…Wij kunnen door onze jarenlange ervaring en expertise met (aankomende) topmanagers met de grootste zekerheid de juiste match maken”, legt Nijenmanting uit.

Topsport

Nijenmanting was in zijn jonge jaren een verdienstelijk duursporter. Zoals zoveel sportieve talenten kwam ook hij voor de keuze te staan: ga ik voor de topsport of voor de studie? Hoewel hij voor het laatste koos, heeft hij veel waardevolle lessen uit zijn tijd als (semi-professional) marathonloper meegenomen naar zijn professionele loopbaan.

“Mijn sport heeft mij geleerd te focussen op het doel, door te zetten en goed voor jezelf en anderen te zorgen. Ik zie deze kwaliteiten terugkomen in de hedendaagse discussies rond leiderschap, waar bestuurders willen presteren en steeds meer zoeken naar balans. Ik geniet ervan in mijn werk mijn voorliefde voor sport en leiderschap zo te kunnen combineren.”