BearingPoint werkt samen met LeadershipRebels aan leiderschap

08 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

BearingPoint heeft een partnership gesloten met LeadershipRebels, een boutique die gespecialiseerd is in het creëren van betrokkenheid binnen managementteams.

Wie zich ooit enigszins heeft verdiept in bedrijfstransformaties weet het allang: leiderschap vormt zonder twijfel een van de belangrijkste succesfactoren. Tijdens verandertrajecten wordt van leiders immers verwacht dat zij een heldere visie voor de transitie opstellen, het goede voorbeeld geven, ervoor zorgen dat de projectteams hun werk effectief kunnen uitvoeren en dat de werknemers op de werkvloer de verandering omarmen en betrokken worden en blijven.

Voor verandermanagers ligt er tegelijkertijd de uitdaging te zorgen voor voldoende afstemming en betrokkenheid binnen het leiderschap. En dat is precies het expertisegebied van LeadershipRebels. De consultants van dit Nederlandse bureau zijn erin gespecialiseerd leiders tot het juiste gedrag te bewegen. LeadershipRebels levert daartoe consultancy en coaching en maakt daarbij gebruik van interventies en diverse tools en serieust games.

BearingPoint werkt samen met LeadershipRebels aan leiderschap

Volgens Jascha Kamstra, een Manager bij BearingPoint in Nederland, verrijkt BearingPoint met de toevoeging van LeadershipRebels’ expertise zijn eigen end-to-end change management-aanpak en -dienstverlening. Als kersverse partners zullen beide kantoren voortaan samenwerken aan projecten, waarbij BearingPoint twee interventies van LeadershipRebels – Management Team Poker en het MT Manifesto – toevoegt aan zijn eigen toolkit.

De samenwerking zal vooral worden gezocht binnen gebieden als digital en agile transformaties – twee gebieden waar “fundamenteel verschillende leiderschapsmodellen en gedrag nodig zijn om succesvol te kunnen zijn”, legt Lucas van Luijtelaar uit, een Manager bij BearingPoint in Nederland.

Hiertoe heeft LeadershipRebels een specifiek aanbod ontwikkeld dat de SAFe-methodologie toepast binnen een managementteamsetting en een unieke manier biedt voor het toepassen van agile en digital leiderschapsprincipes binnen overige managementlagen.

Met wereldwijd meer dan 5.000 consultants is BearingPoint een van ’s werelds grotere consultancykantoren gespecialiseerd in het doorvoeren van grote transformatieprojecten. Het partnership met LeadershipRebels wordt geleid door de Nederlandse organisatie van BearingPoint, die zo’n 60 professionals telt, werkzaam vanuit het kantoor in Amsterdam.

Jeroen Stoter, oprichter van LeadershipRebels, geeft aan: “We zijn erg verheugd om samen te werken met BearingPoint op het gebied van leiderschapsontwikkeling in digitale en agile transformaties. We hechten allebei waarde aan het centraal stellen van de mens in onze aanpak. Met de gecombineerde expertise kunnen we onze klanten best-in-class transformaties leveren om een ​​goed presterende organisatie te worden.”