Groenewout betrokken bij bouw van distributiecentrum in Oss

22 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vos Logistics, een specialist op het gebied van transport en logistieke diensten, heeft ondanks de coronacrisis een aardig jaar achter de rug. Om die lijn voort te zetten, bouwt Vos momenteel een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein De Geer in Oss. Adviseurs van Groenewout zijn betrokken bij de realisatie van het pand.

Afgelopen jaar zette Vos Logistics ongeveer €338 miljoen om, slechts een fractie lager dan de omzet in 2019 (€ 342 miljoen). In het licht van de Covid-19-pandemie is dat allerminst een slecht bedrijfsresultaat, laat CFO-Ben Vos weten.

“Ons bedrijf toonde zich afgelopen jaar weerbaar en wendbaar. De resultaten zijn door de coronacrisis weliswaar enigszins negatief beïnvloed, maar onze financiële positie blijft sterkt. Hoewel 2021 ook onzekerheid met zich meebrengt, zullen we met veerkracht blijven bouwen aan een sterke toekomst.” 

Groenewout betrokken bij bouw van distributiecentrum in Oss

Groeiambities

Vandaag de dag heeft Vos Logistics dertig vestigingen, verspreid over het gehele Europese continent. Verder beschikt het bedrijf over 3.000 medewerkers, een vloot van 1.400 vrachtwagens en circa 300.000 vierkante meter aan opslagcapaciteit. En daar wordt binnen afzienbare tijd ruim 25.000 vierkante meter aan opslagruimte aan toegevoegd.

“Met de komst van het nieuwe distributiecentrum in Oss, gelegen nabij het knooppunt van de snelwegen A50 en A59 en vlakbij de binnenvaartterminal in Oss, zijn we in staat om onze groei te faciliteren”, zegt Brigitte de Ruijter, werkzaam als projectmanager bij Vos Logistics en betrokken bij de realisatie van het distributiecentrum. 

“Dit nieuwe distributiecentrum is een belangrijke basis voor onze groeistrategie in de Benelux”, voegt Vos toe. “Hiermee geven we een antwoord op de toenemende vraag naar warehousing, orderfulfilment en cross-dock faciliteiten. Door de snelle ontwikkeling van e-commerce is vooral het aantal thuisleveringen van buitenmaatse goederen de afgelopen tijd in een stroomversnelling gekomen.” 

Op naar september 2021

Adviesbureau Groenewout is betrokken bij de realisatie van het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics. De bouw van het pand startte eind vorig jaar. In aanloop daarvan verzorgden de experts van het bureau het aanbestedingsproces. Daarnaast heeft Groenewout samen met bureau E&V Architectuur het ontwerp van het distributiecentrum verder uitgewerkt. 

Naar verwachting zal het distributiecentrum in september dit jaar worden opgeleverd. Ongeveer een maand daarna zal het pand officieel in gebruik worden genomen door Vos Logistics, meldt Groenewout op zijn website. 

Veel ervaring

Groenewout heeft inmiddels de nodige ervaring met het realiseren van distributiecentra. Zo adviseerde het bedrijf in 2018 het Amerikaanse Hollister bij de bouw van zijn nieuw Europees distributiecentrum en hielp het een jaar later het oer-Hollandse Blokker bij de herinrichting van zijn distributiecentrum in Geldermalsen.

Verder was Groenewout de afgelopen jaren betrokken bij de bouw van het nieuwe distributiecentrum van verpakkingsgroothandel Bunzl in Arnhem. En meer recent ondersteunden de experts van het adviesbureau vloerproducent Tarkett bij de realisatie van zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk, en motorkledingfabrikant REV’IT! bij de bouw van zijn nieuwe Europees distributiecentrum.