Jorrit Wigchert start bij zorgpraktijk BDO Advisory

25 mei 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO Advisory heeft zijn zorgpraktijk versterkt met de 35-jarige Jorrit Wigchert, die is benoemd tot Senior Manager.

Wigchert maakt de overstap naar het accountants- en advieskantoor vanuit het Diakonessenhuis, waar hij tot vorig maand werkzaam was in de rol van Manager Business Control & Business Intelligence, een tak binnen de financiële afdeling van het Utrechtse ziekenhuis.

Eerder werkte hij meer dan vijf jaar als Manager zorgadministratie en Controller voor de Zuid-Hollandse gehandicaptenzorgorganisatie Ipse de Bruggen. Wigchert heeft een achtergrond in bedrijfskunde en accountancy, en startte zijn loopbaan bij Big Four-kantoor KPMG.
Jorrit Wigchert, Senior Manager, BDOBij BDO, dat circa 2.500 medewerkers telt in ons land, wordt Wigchert onderdeel van de Branchegroep Zorg. Hij gaat zich richten op de adviesdienstverlening – denk aan strategische advisering, het verbeteren van de bedrijfsvoering, het begeleiden van financiële transformaties en digitalisering.

De Branchegroep Zorg van BDO word geleid door Frank van der Lee en is vooral bekend in de sector voor zijn jaarlijkse benchmarks naar de financiële prestaties van ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Naast zijn rol bij BDO blijft Wigchert de functie bekleden van voorzitter van Fizi – een vereniging voor financials in de zorg. Als voorzitter vertegenwoordigt hij de 800 leden van de vereniging als kennispartner van zorgaanbieders en stakeholders in Nederland. Hij is al jaren actief voor de vereniging, waar hij in de zomer van 2020 het stokje overnam van Ellen Kalkhoven, van wie de bestuurstermijn verstreek.