Investeerder KKR stapt in duurzaamheidsadviesbureau ERM

21 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

ERM – ’s werelds grootste adviesbureau met een exclusieve focus op duurzaamheid – is overgenomen door de Amerikaanse private equity-reus KKR.

Terwijl de partners geen financiële details over de deal hebben bekendgemaakt, dichten analisten van Bloomberg ERM een waarde van bijna $3 miljard toe. De Amerikanen hebben een meerderheidsbelang genomen in het bedrijf, waaruit kan worden opgemaakt dat de transactieprijs ergens boven de $1,5 miljard ligt.

ERM werd opgericht in 1971. Het bedrijf telt meer dan 5.500 medewerkers in 40 landen overal ter wereld. In ons land is ERM sinds 1991 actief. Het bureau is gevestigd in Dordrecht, en breidde onlangs zijn Nederlandse footprint verder uit met de overname van duurzaamheidsadviesbureau Sustainalize.

Investeerder KKR stapt in duurzaamheid adviesbureau ERM

KKR heeft zijn meerderheidsbelang verkregen van OMERS Private Equity en Alberta Investment Management. Volgens de nieuwe eigenaar richt de investering zich op het verder laten groeien van het vijftig jaar oude adviesbureau. KKR en ERM zien een scala aan kansen, te midden van een snelgroeiend besef dat duurzaamheid, gezondheid en veiligheid op de werkplek in het post-covid-19-tijdperk cruciale thema’s zullen vormen voor het bedrijfsleven.

“Echte expertise op het gebied van duurzaamheid en milieu is belangrijker geworden dan ooit tevoren. We zijn er trots op te investeren in een organisatie als ERM, aangezien zij organisaties blijven helpen bij het implementeren van best practices op het gebied van ESG-management in hun bedrijfsvoering”, laat KKR weten in een persverklaring.

ERM werkt voor grote wereldwijde organisaties als Bayer, Boeing, Johnson & Johnson, General Electric, Unilever, Panasonic en Ford, evenals met mijnbouw- en olie- en gasreuzen Rio Tinto, Newcrest, ExxonMobil, BP en Shell. Het bedrijf werkt ook voor de Big Four-accountants- en adviesorganisaties en nieuwe eigenaar KKR.

De overname past in de trend van de toenemende interesse van private equity-partijen in adviesorganisaties. Zo hebben de afgelopen jaren in ons land partijen als BlinkLane Consulting, Magnus, First Consulting, Cohedron en Projective allemaal kapitaal opgehaald bij investeerders, die hen helpen met hun (internationale) groeiambities.