EY adviseert Prime Ventures bij investering in Orderchamp

13 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Online groothandel Orderchamp heeft €16,5 miljoen opgehaald bij investeerder Prime Ventures om zijn Europese groeiambities te realiseren. De deal werd onder andere begeleid door experts van accountants- en adviesbureau EY.

“De traditionele groothandel is erg gefragmenteerd en weinig innovatief. Met zijn superieure technologie, zoals bijvoorbeeld datagedreven aanbevelingen, een uniek assortiment en een slimme marktstrategie, biedt Oderchamp zowel retailers als merken een unieke klantervaring”, zegt Thijs Emondts van Prime Ventures.

Orderchamp is een online platform waar retailers producten voor hun eigen winkel of webshop kunnen inkopen. Het bedrijf – opgericht in 2019 door Joost Brugmans – bedient klanten uit heel Europa en zal binnen afzienbare tijd een fysiek kantoor in Duitsland openen. Orderchamp levert artikelen van ruim 1.800 verschillende merken. Deze merken komen via het platform in contact met meer dan 30.000 detailhandelaren.   

EY adviseert Prime Ventures bij investering in Orderchamp

Tijdens de coronacrisis heeft Orderchamp zowel retailers als merken een dienst bewezen. Zo was het voor merken – ondanks de afwezigheid van inkoopbeurzen – toch mogelijk om via het platform nieuwe detailhandelaren te werven. En retailers werden door de voorwaarden van Orderchamp – zoals een ruime betaaltermijn en gratis verzendingen – op het financiële vlak geholpen gedurende de pandemie.

Groeiambities verwezenlijken met Prime

“Het merendeel van de investering zal worden gebruikt voor het vergroten van het internationale merkaanbod, het verbeteren van de digitale inkoopervaring en het doorontwikkelen van onze krachtige technologie, onder andere machine learning en integraties met commerce-systemen”, geeft Brugmans aan.

Prime Ventures is binnen het Europese venture capital-landschap een grote speler met veel ervaring op het gebied van online verkoop. Zo investeerde het bedrijf reeds in maaltijdbestelplatform TakeAway en Greetz, waar via het internet naast kaarten ook bloemen, chocolade, taarten en andere soorten cadeautjes kunnen worden besteld.

De gedeelde kennis en ervaring hebben Burgmans ervan overtuigd dat een samenwerkingsverband met Prime Ventures een goede gezet is. “En daarnaast denken zij net zoals wij ook groot: doorgroeien naar een wereldwijde leider in onze categorie”, aldus de CEO van Orderchamp. 

Dealmakers

Bij de deal waren verschillende partijen betrokken. Zo verzorgden experts van Olym Advocaten (Marcel van der Vorst) en INGEN HOUSZ (Matthijs Ingen-Housz) het juridische advies.

De financial due diligence werd uitgevoerd door een vijfkoppig team van accountants- en adviesbureau EY, bestaande uit Teun Breen, Frank Modderman, Jochem Prummel, Sil Besselink en Tom Degenaar. Vier andere professionals van het Big Four-kantoor leverde het belastingadvies: Sjoerd Hensen, John van Geffen, Myrthe Hinskens en Feisal Ameri.