VGZ kiest wederom voor Atos en breidt samenwerking uit

30 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Zorgverzekeraar VGZ heeft zijn IT-infrastructuurcontract met Atos voor vijf jaar verlengd. Ook is het contract uitgebreid – Atos gaat tevens diensten leveren op het gebied van onder meer de digitalisering van bedrijfsprocessen en security & compliance.

Met ruim 4,4 miljoen verzekerden is VGZ een van Nederlands grootste ziektekostenverzekeraars. Ter ondersteuning van de technische infrastructuur en IT-processen werkt het bedrijf al sinds 2009 met Atos, een beursgenoteerde IT-dienstverlener.

De samenwerking ontstond rond IT-infrastructuur- en data center-diensten, en is geleidelijk aan opgewaardeerd. Zo werd in januari 2017 het technisch applicatiebeheer en het beheer van de telefonie-, netwerk- en werkplekomgeving aan het contract toegevoegd.

VGZ kiest wederom voor Atos en breidt samenwerking uit

Dankzij deze inhuur van IT-expertise en outsourcing van kritische IT-processen kan VGZ zich “focussen op haar kernactiviteiten en beschikken over een betrouwbare dienstverlening”, zo stelt het bedrijf.

De IT-diensten die Atos levert spelen ook een belangrijke rol in het in goede banen leiden van het traditioneel drukke ‘overstapseizoen’. Jaarlijks switchen richting het einde van het jaar ruim 1 miljoen Nederlanders van zorgverzekeraar, en het hebben van flexibele en agile processen is cruciaal om deze piekbelasting op te vangen.

Aan de ‘achterkant’ zorgt Atos ervoor dat alle systemen van VGZ in staat zijn om dit proces zonder verstoringen te ondersteunen. Aan de ‘voorkant’ levert de dienstverlener een bijdrage aan de bewaking en monitoring van de websites en apps.

Uitgebreide samenwerking

Omdat het bestaande contract met Atos op zijn einde liep, oriënteerde de zorgverzekeraars zich opnieuw op de markt voor IT-partners. Daarbij is de keuze dus wederom gevallen op Atos.

Naast de verlenging van het huidige contract gaan VGZ en Atos de komende vijf jaar ook een bredere samenwerking aan. Zo gaat Atos zich richten op het end-to-end management en de automatisering van de technische bedrijfsprocessen van VGZ. Daarnaast gaat de IT-specialist meedenken over verbeteringen in IT-ketenprocessen en werken aan het verder professionaliseren van de cybersecurity van VGZ.

“VGZ is al jarenlang klant van Atos en ik ben blij dat we ook in de komende vijf jaar de digitale partner zijn. Dit stelt ons in staat om nog meer toegevoegde waarde te bieden aan VGZ en haar klanten”, zegt Peter ’t Jong, CEO van Atos in Nederland.

Atos is mondiaal een van de leidende IT-dienstverleners aan de verzekeringsmarkt. De helft van ’s werelds top-30 verzekeraars werkt met de oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstige groep.