Peter 't Jong CEO van Atos in de Benelux & The Nordics

11 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos heeft Peter ’t Jong benoemd tot CEO van de Benelux & The Nordics business unit. ’t Jong, die al meer dan 15 jaar werkzaam is bij het technologiebureau, volgt Rob Pols op, die na bijna tien jaar aan het roer van het bureau heeft besloten om een andere weg in te slaan.

Peter ‘t Jong trad in 2001 aan bij het bedrijf, nadat hij als CIO van Lucent Technologies werkzaam was geweest. Bij Atos was ‘t Jong eerst verantwoordelijk voor de divisie Managed Operations. Onder zijn leiding verdubbelde het aantal klanten en werden na verschillende outsourcingtrajecten nieuwe bedrijfsonderdelen succesvol geïntegreerd. Vervolgens werd ’t Jong opeenvolgend benoemd tot COO en Executive Vice President Sales & Client Management. Na een tijdje verantwoordelijk te zijn geweest voor Atos in Duitsland ging hij aan de slag als CEO van de Managed Services tak in de Benelux. In zijn laatste rol was hij Executive Vice President Managed Services in Duitsland.

In zijn nieuwe functie gaat hij leiding geven aan de Benelux & The Nordics operaties, waaronder de circa 4.000 medewerkers van de IT-dienstverlener die in ons land werkzaam zijn. Hij wordt daarnaast verantwoordelijk voor de uitvoering van de GROW-strategie van de firma, ingezet onder zijn voorganger Rob Pols. De strategie richt zich op innovatie, een verrijking van het kennisniveau van medewerkers (‘Fit for the Future’) en een nieuwe manier van werken met een volledige focus op de klant – hiermee wil Atos inspelen op de grote veranderingen in de IT-industrie.

‘t Jong kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Het is fantastisch leiding te gaan geven aan het bedrijf waar ik 15 jaar geleden ben begonnen. Atos in de Benelux & The Nordics heeft veel bereikt, ik kijk er naar uit om onze GROW-strategie te versnellen.”

Peter t Jong - CEO van Atos Benelux en The Nordics

Atos laat weten verheugd te zijn met het feit dat de CEO vanuit de eigen gelederen afkomstig is: “Hij heeft een ruime ervaring binnen Atos, waardoor de overgang soepel kan verlopen en de continuïteit van de business gewaarborgd blijft.”

Met het oog op een snelle overdracht van taken, verantwoordelijkheden en klantrelaties zal Pols zijn opvolger 't Jong ondersteunen in een adviserende rol tot begin 2017. Daarna gaat Pols aan de slag als zelfstandig adviseur voor ICT-managers. Hij stond sinds 2007 aan het roer van Atos Nederland, en later ook van de Benelux & The Nordics divisie.

Wereldwijd heeft Atos circa 100.000 professionals in 72 landen, werkzaam op het gebied van Consulting & Systeemintegratie, Managed Operations & BPO, Cloud Operations, Big Data & Beveiligingsoplossingen en transactiediensten.