Roland van Wegberg versterkt team van Bureau Tromp

30 april 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bureau Tromp, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in onder meer Lean en Six Sigma, heeft zijn team uitgebreid met Roland van Wegberg.

De nieuwe Senior Consultant brengt meer dan 25 jaar ervaring mee naar het bureau. Meer dan 20 jaar hiervan deed hij op bij luchthaven Schiphol. “Bij de Schiphol Group heb ik gewerkt in diverse functies, waarvan een groot deel als Master Black Belt. Hier heb ik verbeterprojecten geleid, trainingen gegeven en medewerkers, teams en MT’s begeleid en gecoacht.”

De passie voor het begeleiden van complexe veranderingen begon ooit bij zijn liefde voor de combinatie van wiskunde, procesdenken en het helpen van mensen en organisaties. “Hoe mooi is het als je mensen en organisaties verder kunt helpen op een gestructureerde en tegelijkertijd creatieve manier? Mijn eerste kennismaking met Lean en Lean Six Sigma was dan ook direct raak.”

Roland van Wegberg versterkt team van Bureau Tromp

Eerder in zijn loopbaan werkte hij voor cementproducent ENCI, waar hij betrokken was bij verbeterinitiatieven binnen de productiefaciliteiten in Maastricht, Rozenburg en IJmuiden, en voor de Koninklijke Marine, waar hij zijn carrière aftrapte als ingenieur voor onderzeeërs en fregatten.

Van Wegbergs passie voor het naar een hoger niveau tillen van processen en helpen van mensen beperkt zich trouwens niet tot zijn werk. “In mijn vrije tijd ben ik ook actief als hypnotherapeut en oor-acupuncturist. Het is mijn drive om dat wat ik aanraak mooier en beter te maken.”

Eerder dit jaar brachten de oprichters van Bureau Tromp – Bas Kooijman en Reinier Tromp – het boek ‘Lean Six Sigma van A tot Z’ uit.