Bureau Tromp: van een zolderkameridee tot een speler van formaat

01 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bureau Tromp viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. Wat in 2010 begon op een zolderkamer in Zoetermeer mag zich vandaag de dag een opleidingsinstituut en consultancyfirma van formaat noemen. In gesprek met Consultancy.nl blikken de oprichters terug op hun succesverhaal.

Reinier Tromp en Bas Kooijman, de twee oprichters van Bureau Tromp, kozen Koninginnedag 2010 om hun onderneming te starten. Terwijl heel Nederland feestvierde, zaten de twee plannen te smeden voor hun bedrijf. Terugkijkend op hun prestaties in de afgelopen tien jaar, kijken Tromp en Kooijman met een tevreden blik terug op de afgelopen periode: “We zijn nu één van de grootste Lean- en Lean Six Sigma-trainings- en adviesbureaus van Nederland, en daar zijn we trots op.”

Sterk trackrecord

Hoewel ze destijds al “het vermoeden hadden, dat de plannen best wel eens succesvol zouden kunnen blijken”, geeft Kooijman toe dat ze nooit hadden kunnen voorzien dat hun bedrijf zou uitgroeien tot een speler met een trackrecord van zo’n 150 doorgevoerde verbeterprojecten en van circa 15.000 mensen, die in Lean en Lean Six Sigma zijn getraind en opgeleid.
Reinier Tromp en Bas Kooijman - Bureau TrompSamen met de in 2016 en 2019 opgerichte zusterbedrijven Agile Scrum Group (gespecialiseerd in Agile werken) en RPA Experts (gespecialiseerd in robotics process automation: RPA) heeft Bureau Tromp anno 2020 35 mensen in dienst. Daarbovenop wordt nauw samengewerkt met een flexibele schil van 100+ adviseurs en trainers. 

Het meest trots is Kooijman op het feit dat Bureau Tromp zich een vaste trainingspartner mag noemen van tal van grote organisaties. “Maar liefst 72% van de bedrijven die genoteerd staan in de AEX zijn klant. Ook 67% van alle Nederlandse ministeries hebben gebruikgemaakt van onze dienstverlening”, laat de oprichter weten. 

“Maar liefst één op de vijfentwintig inwoners van Nederland, dat is 4% van de totale bevolking, kent ons!”, vult Tromp aan. “Al deze mensen hebben minimaal een keer één van onze websites, zoals BureauTromp.nl, YellowBelt.nl of GreenBelt.nl bezocht.” Kooijman glimlacht terwijl zijn compagnon dit aangeeft.

De twee ondernemers hebben er altijd van gedroomd internationaal actief te worden, en die doelstelling hebben ze inmiddels van hun ‘bucket list’ mogen afvinken. De trainingen die het bedrijf verzorgt worden inmiddels in tien verschillende talen gegeven. De trainers van Bureau Tromp zijn actief in onder andere Roemenië, Portugal, de Verenigde Staten, Scandinavië, Polen, Duitsland, Italië, Frankrijk en België. 

Binnenkort gaan Tromp en Kooijman samen met alle collega’s en relaties uitgebreid stilstaan bij de bijzondere mijlpaal. “Op een feestelijke wijze”, zegt Tromp, waaraan Kooijman nog toevoegt “Hoe, wat en waar blijft nog heel even geheim.”