Atos koopt techbedrijven in Europa en Noord-Amerika

21 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijde ICT-dienstverlener Atos heeft zijn buy-and-build-strategie voortgezet met de overname van drie bedrijven in Europa en Noord-Amerika.

Met de nieuwste reeks deals komt het aantal gesloten overnames in de afgelopen twee jaar voor Atos inmiddels uit op meer dan twaalf.

Ipsotek

In het Verenigd Koninkrijk werd Ipsotek overgenomen, een leverancier van softwareoplossingen voor videoanalyse. Ipsotek, dat is gevestigd in Londen, levert zijn klanten software, waarmee zij mensen en objecten in ruimtes kunnen volgen. Dit wordt bijvoorbeeld ingezet voor toepassingen als crowd management, rookdetectie, inbraakdetectie, beveiliging, kentekenplaatherkenning en het managen van verkeersstromen.

Sinds de oprichting in 2001 heeft Ipsotek meer dan 600 projecten afgerond in meer dan dertig landen, onder andere binnen de publieke sector, detailhandel, productie, transport en kritieke infrastructuursectoren zoals defensie en nutsbedrijven.

Atos koopt tech bedrijven in Europa en Noord-Amerika

“Met deze strategische zet versterkt Atos zijn positie in ‘edge- en computer vision’ en verstevigt het zijn end-to-end-dienstenportfolio op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning”, aldus Pierre Barnabé, Senior Executive Vice President en Global Head of Big Data & Security bij Atos.

Cryptovision

In Duitsland heeft Atos cryptovision overgenomen, een bedrijf dat cryptografiesoftware en beveiligingsoplossingen ontwerpt, ontwikkelt en implementeert voor het beveiligen van digitale identiteiten. Het in Gelsenkirchen gevestigde bedrijf is met name actief in de publieke en defensiesector, maar ook in andere sectoren met zeer veeleisende regelgeving en veiligheidsnormen.

Door de overname heeft een team van ongeveer 40 professionals zich aangesloten bij Atos in Duitsland en versterkt de ICT-dienstverlener zijn cybersecurity-aanbod. De deal vindt plaats nog geen jaar nadat de cybersecurity-praktijk zijn capaciteiten reeds versterkte door de overnames van Motiv ICT Security in Nederland en SEC Consult in de Duitstalige DACH-regio.

“Deze overname zal ons helpen om nog effectievere beveiligingsoplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de groeiende behoeften op het gebied van cyberbeveiliging en privacy”, aldus Barnabé, die bovendien wijst op de groeiende cyberrisico’s binnen het landschap.

Processia

De derde recente overname is die van IT-adviesbureau Processia, dat met zijn hoofdkantoor is gevestigd in Canada. Het bureau is gespecialiseerd in het implementeren van Industrie 4.0-technologieën in de industriële sector. Het biedt advies-, integratie- en managed services aan bedrijven in de lucht- en ruimtevaart-, automobiel-, transport-, biowetenschappen-, productie- en hightechsectoren.

Als gevolg van de deal maken zo’n 250 professionals de overstap naar kantoren van Atos in Noord-Amerika (Canada, VS) en Europa (België, Frankrijk, Nederland en het VK). “Processia heeft indrukwekkende capaciteiten en een uitstekende reputatie. Ze vormen een aanvulling op het Product Lifecycle Management en Engineering Services-portfolio van Atos”, laat Barnabé weten in een reactie.