Machiel Gosschalk versterkt Adviesgroep Familiebedrijven van BDO

09 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Machiel Gosschalk heeft zich als Senior Manager en Next Gen Leider aangesloten bij de Adviesgroep Familiebedrijven van accountants- en advieskantoor BDO.

De adviesgroep helpt familiebedrijven onder andere met het realiseren van de continuïteit van de onderneming en het zorgdragen voor harmonie binnen de familie. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van opvolgingstrajecten of NextGen-programma’s, maar ook coaching van opvolgers, het ontwikkelen van een bijpassende governance-structuur of het verbeteren van de samenwerking en communicatie.

“Ik ben erg blij met deze mogelijkheid en kijk ernaar uit om deel uit te mogen maken van dit powerteam”, geeft Gosschalk aan. “Deze stap omhoog laat zien dat hard werken wordt beloond. De visie van BDO en het vertrouwen in mij gaf de doorslag. Dé nummer één adviseur voor familiebedrijven in NL!”

Machiel Gosschalk, Senior Manager, BDODe afgelopen ruim vier jaar werkte Gosschalk voor EY, in zijn laatste rol als Manager Familiebedrijven en Next Gen Leader. Gedurende deze periode mocht hij tal van familiebedrijven adviseren over vraagstukken op het gebied van opvolgingsstrategie, governance-structuur en communicatiemethoden.

Daarnaast had hij veel contact met ‘next genners’ (opvolgers in het familiebedrijf), die hij aan elkaar koppelde om van elkaar te leren. Als Next Gen Leider bij BDO blijft Gosschalk zich focussen op het opleiden van de volgende generatie. “Door goede communicatie en het juist opleiden van die generatie, wordt veel heisa voorkomen”, zo schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina.

Veelbelovend talent

De nog maar 29-jarige Gosschalk viel in 2018 voor het eerst op als talentvolle young professional. Op dat moment een jaar werkzaam als Senior Consultant Familiebedrijven bij EY, wist hij een award als Best Young Professional in de wacht te slepen. Eerder dit jaar viel hij opnieuw in de prijzen als een van de ‘50 jonge beloften’ van 2021. 

“Zelf ben ik opgegroeid in een familiebedrijf en heb dus al mijn hele leven te maken gehad met de dynamiek tussen familie en bedrijf”, vertelde Gosschalk in 2018. “Ik vind het echt geweldig om elke dag met families te mogen werken waar het ondernemerschap in de genen zit. De menselijke relaties zijn daar van groot belang en zijn stuk voor stuk uniek.”

Vanuit BDO – na de Big Four het grootste accountants- en advieskantoor van ons land – wordt enthousiast gereageerd op de komst van Gosschalk. “We zijn blij dat Machiel voor ons kiest. Het geeft er blijk van dat we op de goede weg zijn”, aldus Senior Manager Familiebedrijven Ruud Loos en Partner Joost Vat.

“Wij helpen familiebedrijven met het denken aan de toekomst. Dat doen wij ook ten aanzien van ons team en daarom stond Machiel boven aan ons lijstje. BDO richt zich op het familiebedrijf en Machiel ook, dus als hij voor ons kiest geeft dat wel wat aan over hoe BDO er voorstaat”, besluiten de twee leiders.