EY en EY-Parthenon begeleiden Gimv bij investering in Verkley

23 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Verkley, een bedrijf dat ondergrondse kabel- en leidingnetten aanlegt voor nutsbedrijven, is overgenomen door investeerder Gimv.

“Met de komst van Gimv en haar expertise hopen wij een nog betere partner te kunnen zijn voor onze klanten. Door deze ervaren partner met een sterk netwerk binnen onze sector zijn we klaar voor de volgende fase van groei”, aldus Erik Blauw, algemeen directeur van Verkley.

Het bedrijf met kantoren in Drachten (hoofdkantoor) en Groningen werd zo’n 50 jaar geleden opgericht en specialiseert zich in de aanleg van hoofd- en aansluitleidingen voor netwerkbedrijven in het noorden van het land.

EY en EY-Parthenon begeleiden Gimv bij investering in Verkley

Momenteel telt Verkley circa 150 vaste medewerkers en 150 flexkrachten, die samen goed zijn voor een omzet van €38 miljoen. Met het binnengehaalde groeigeld wil Verkley investeren in de dienstverlening en doorgroeien, onder meer door in te spelen op twee trends. 

Ten eerste zorgt de groei in decentrale energieopwekking voor een toename in de vraag naar lokale elektriciteitsnetwerken,. Ook moeten bestaande netwerken toekomstbestendiger worden gemaakt. “In Noord-Nederland moeten veel elektriciteitsnetwerken significant versterkt worden,” zegt Blauw. Ten tweede spelen er tal van grote onderhoudsvraagstukken in de nutsinfrastructuur, bijvoorbeeld voor de drinkwaternetwerken.

Volgens Erik Mampaey, Rombout Poos en Roland Veldhuijzen Van Zanten van investeerder Gimv heeft Verkley de juiste papieren om de positie in de markt verder uit te bouwen. “Verkley is een sterke partij. Wij kijken ernaar uit om samen te werken met Erik Blauw en zijn team om de verdere expansie van Verkley te realiseren.”

Het private equity-bedrijf werd tijdens het overnameproces bijgestaan door strategen en overnameadviseurs van EY. Strategiepraktijk EY-Parthenon verzorgde de commercial due diligence (Irvin Faneyte), terwijl EY Transactions Advisory Services (Maurice van den Hoek, Fredi Arditti, Mark van der Wiel en Timon Ensink) het financiële boekenonderzoek  voor zijn rekening nam. Beide praktijken zijn onderdeel van de divisie EY Strategy and Transactions. 

Overige dealmakers waren JSA Tax (Rowdy Schouten) en DeBreij (Wytse Huidekoper, Vicky Sassen en Lynn Bekker). 

Gimv neemt in deze transactie de aandelen over van PMH Investments uit Heerenveen.